Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Sommelierens val!
Våra kunder tycker

WinefindersSommelierens val!

Med Sommelierens val behöver du aldrig tveka. Här har vi valt ut viner som vi vet är helt lysande tillsammans med mat (ja de är förstås väldigt goda på egen hand också!). Som Tedeschis fina Soave (sa någon fisk eller kraftigare skaldjursrätter?) och Müllers fräscha men aromatiska Grüner Veltliner so ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Tedeschi Capitel Tenda Soave Classico 2020 - 1 flaska.

Frisk soave från ett av de riktigt gamla Amarone-husen. Detta vin kommer från druvor skördade i det gamla originaldistriktet för Soave-viner: Monteforte d’Alpone. Jordmånen här består av vulkaniska lerjordar och rankornas snittålder är 20 år. Vinet består av 100% garganega som skördas i slutet av augusti och början av september. Druvorna pressas, får en snabb skalmaceration och genomgår malolaktisk jäsning. Vinet lagras därefter i fyra månader på ståltankar innan det buteljeras. Denna klassiska Soave passar fint som aperitif eller till fisk och skaldjur.

 

 

Weingut Müller Grüner Veltliner Göttweiger Berg 2021 - 1 flaska.

Stiltypisk grüner vetliner från familjen Müllers vingårdar kring berget Göttweiger. Den stora skillnaden i temperatur mellan dag och natt bidrar till vinets fräschör. Ett fruktigt och matvänligt vin som passar bra till såväl fisk som fågel och grönsaksbaserade rätter.

 

 

Bodegas Tarón Tarón Crianza 2017 - 1 flaska.

Producerat av druvor (95% tempranillo och 5% mazuelo) som odlats i vingårdar med över 50 år gamla vinstockar från orterna Cuzcurrita de Río Tirón, Sajazarra, Tirgo och Villaseca i Rioja Alta. Traditionell tilverkningsprocess med avstammade druvorklasar följt av kallmaceration i 2-3 dagar. Därefter får musten jäsa vid en temperatur på högst 26-28°C. Totalt ligger vinet i karet i 14-15 dagar. Efter att den malolaktiska jäsningen är avslutad, hälls vinet av och lämnas i ståltank utan annan behandling i 1-2 månader innan det tappas på fat av amerikanska ek med en medelålder på ett år där det sedan får ligga i 12 månader.

 

 

Carlo Revello & Figli Barbera d´Alba Superiore 2021 - 1 flaska.

Carlo Revellos Barbera görs i den lite modernare skolan med mer betoning på mörka än röda bär och med ett fylligare uttryck med ett nyanserat inslag av ek.

Druvorna kommer från vingårdar som planterades 1995 i byn Annunziata i La Morra. Skörden sker i oktober (lite senare än för Dolcetton) och druvorna jäser först tillsammans med skalen i så kallade rotofermentatorer (snurrande jäskar) för att sedan dras över på klassiska ståltankar där musten jäser klart.Vinet har sedan lagrats i ekfat fram till buteljeringen. Vinet gör sig bäst till lite smakrikare pasta-, risotto- eller kötträtter. 

 

 

Domaine Lafage Tessellae Carignan Vieilles Vignes 2019 -  1 flaska.

Från det allt hetare vindistriktet Côtes Catalanes i Roussillon och en egendom som hyllas vinkritiker världen över. Just det är vinet är gjort på druvor från 70 år gamla vinstockar av 100 procent carignan. Druvorna växer på relativt sett hög höjd och skifferhaltig jord i Maury och Terroir Les Aspres.

 

 

Chateau Pesquie Quintessence Rouge - EKO 2020 - 1 flaska.

Chateau Pesquie är en av de bästa producenterna i Ventoux (som ligger i södra Rhône nära Châteauneuf-du-Pape, Gigondas och Vacqueyras). Quintessence är, precis som namnet indikerar, ett av egendomens toppviner. Vinet görs på 80 procent syrah och 20 procent grenache från vinstockar som är 50 år eller äldre och växer på 250-350 meters höjd. Bara de bästa druvorna används.
Efter avstjälpning och krossning följer 3-4 veckors jäsning och macerering i öppna jäskar med lite överpumpning av musten på skal/jästlocket för jämnare extrahering av färg och smakämnen. Vinet lagras mellan 12-15 månader på fat vara 40 procent är nya.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Med Sommelierens val behöver du aldrig tveka. Här har vi valt ut viner som vi vet är helt lysande tillsammans med mat (ja de är förstås väldigt goda på egen hand också!). Som Tedeschis fina Soave (sa någon fisk eller kraftigare skaldjursrätter?) och Müllers fräscha men aromatiska Grüner Veltliner som är som gjord för att användas som aperitif eller till en Toast Skagen som förrätt. Vår nya stjärnproducent i La Rioja Alta ställer upp med en lätt och fräsch Rioja som går till de lite lättare rätterna som tarvar rödvin. Revellos Barbera är ett av våra favoritviner till pasta och pizza och Domaine Lafages Tessellae är ett så smakrikt och kryddigt vin att du kan tro att du är i Châteauneuf. Slutligen Pesquiés stora favorit - Quintessence - som är själva kvintessensen av Rhône. Bon Appetit! (OBS! Pris om du köper alla vinerna separat - 1 032 kronor).

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du