Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Lagertömningslådan Premium

Vad tyckte du?

Winefinders Lagertömningslådan Premium

  Inför årets lagertömning har vi tagit fram denna premiumlåda fylld med lyxigare viner - ett vin för varje tillfälle! En mousserande cava, en frisk vit Bordeaux och en klassisk Chablis, en elegant röd Bourgogne, ett kryddigt Rhônevin och en elegant Brunello di Montalcino.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2015 Cava Blanc De Blancs, Raventos I Blanc  (1 flaska)

Raventos Blanc de Blanc 2015 är gjord på de klassiska cavadruvorna macabeu, xarel-lo och parellada. Vinet görs enligt den traditionella metoden och resultatet är ett torrt, friskt och läskande vin med fint integrerade bubblor. Perfekt till skaldjur, lättare fiskrätter eller som aptitretande aperitif. Fräsch och inbjudande doft som bjuder på gröna äpplen, citrus, mineral och lite rostat bröd. Smaken är knastertorr och intensiv och fylld av fräsch citrus och en härlig syra. Läcker avslutning som dröjer sig kvar. 

 

2016 Le Blanc Sec De Suduiraut, Château Suduiraut (1 flaska)

Torr vit Bordeaux från klassisk Sauternesproducent! Château Suduiraut ligger granne med giganten Château d’Yquem och har sedan klassificeringen 1855 alltid varit ett erkänt stort slott för söta viner. Man håller sig dock inte kvar i det förgångna utan strävar hela tiden in i framtiden. 2004 släppte man sitt första torra vin ”S de Suduiraut” och 2015 var första årgången för instegsvinet ”Le Blanc sec de Suduiraut”. Detta vin är en blandning av 67 % sémillon och 33 % sauvignon blanc. Det är en utmärkt representant för vit Bordeaux i frisk, ungdomlig stil - redo att drickas ung. Doften är ungdomlig och fruktig med toner av äpplen, tropisk frukt, brioche och örter. Kroppen är medelfyllig med en hög, frisk syra och en fruktig eftersmak.

 

2015 Chablis 1er Cru Côte de Lechet, Domaine Laroche (1 flaska)

Premier Cru Chablis från klassiska Laroche från eftrtaktat läge. Cote de Lechet är ett 50 hektar stort område väster om floden Serein i Chablis. Vingårdarna ligger på sydvästliga branta kullar som omgärdar staden Milly. Läget gör att morgonsolens strålar hjälper till att värma upp vingårdarna samtidigt som det i övrigt svala klimatet bibehåller en hög syra. Vinerna från detta område karaktäriseras av rena viner med en tydlig nerv med kalkliknande mineralitet. Jämför med andra områden i Chablis är de slankare och tydligare syra än vinerna från andra sidan floden som tenderar att vara rundare i stilen. Första gången områden nämns är på 1400-talet och än idag är man en av de mest eftersökta premier cruerna tillsammans med Vaillons, Mont de Milieu och Fourchaume. Fräsch och fruktig doft med toner av gröna äpplen, stenfrukt, citron och mineral. Smaken är torr och frisk med eleganta nyanser och läskande avslutning.

 

2016 Bourgogne Rouge La Taupe, Domaine Chavy Chouet (1 flaska)

Unga stjärnskottet Romaric Chavys fina Bourgogne Rouge! Druvorna kommer från vingården 70-åriga pinot noir-rankor i Pommard och lagras i 10 månader på ekfat (10% ny ek). Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring. Man jobbar helt ekologiskt men är inte certifierade. Alla druvor handskördas och man använder enbart naturlig jäst. Doften är ungdomlig och inbjudande med aromer av färska bär, hallon, röda vinbär, jordgubbar), lingon och örter. Kroppen är medelfylligt med silkeslena tanniner, en frisk syra och ett örtig avslut. Ett harmoniskt vin med pigg karaktär.

 

2013 Vinsobres Les Piallats, Pierre Amadieu (1 flaska)

Den hyllade producenten Pierre Amadieu håller vanligtvis till i Gigondas, men druvorna till Les Piallats kommer från gårdar i Södra Rhônes yngsta och nordligaste appellation Vinsobres. De sydsluttande terrassodlingarna ligger på en höjd av 300 meter. Där uppnår grenache optimal mognad och syrahdruvan utvecklar en ovanlig fräschör för Södra Rhône. Vinet lagras på gamla fat för att framhäva vinets fruktighet. 2013 blev en årgång där producenterna fick kämpa i regionen, men resultatet för dem som inte gav upp blev minst sagt utsökt. Vinet har en stor och utvecklad doft med mörk frukt, kryddiga toner av peppar, örter och florala inslag. Smaken är generös och saftig med en härlig fruktighet och lämnar ett avslut med toner av viol och kryddor.

 

2012 Brunello di Montalcino, Celestino Pecci (1 flaska)

Kraftfull Brunello di Montalcino från relativa "nykomlingen" Celestino Pecci (man har gjort vin sedan 1968). Vinet består, som vinlagen stipulerar, av 100 % sangiovese och lagras i 36 månader på traditionella stora ekfat. En klassisk Brunello som njuts bäst tillsammans med mat - gärna risotto eller en hemgjord, krämig pasta. Stor doft fullpackad med mörk frukt, svart te, viol, tobak, lakrits och ceder. Balanserad och koncentrerad smak med fin syra och mineraldriven, lång eftersmak.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/54551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Inför årets lagertömning har vi tagit fram denna premiumlåda fylld med lyxigare viner - ett vin för varje tillfälle! En mousserande cava, en frisk vit Bordeaux och en klassisk Chablis, en elegant röd Bourgogne, ett kryddigt Rhônevin och en elegant Brunello di Montalcino.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du