Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinder  Hej Seniors Högtidslåda

Winefinder Hej Seniors Högtidslåda

Då var det dags för en ny spännande vinlåda som våra vinexperter har tagit fram speciellt för Hej Senior. Den nya lådan innehåller två flaskor fräsch Prosecco till fördrinken eller till tolvslaget på nyårsafton, två flaskor med en frisk Grüner Veltliner som kommer att vara perfekt till helgernas fi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 

 

Montelvini, Prosecco Extra Dry - Veneto, Italien

Härligt fräsch Prosecco i klassisk stil!

Intensivt fruktig med aromer av sötmogna päron, gröna äpplen, blommor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak.

 

Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är Extra Dry Prosecco.

Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad.

 

 

Weingut Müller, Grüner Veltliner vom Berg 2019 - Kremstal, Österrike

Friskt och fruktigt anslag i doften av päron och citrus med en nyans av färska örter.

Smaken är även den fruktiig där tonerna av päron och citrus hamnar i en perfekt balans med den friska syran som kittlar på tungan och får munnen att vattnas. I eftersmaken framträder de för druvsorten karaktäristiska nyanserna av peppar och mineral.

 

Prisbelönt grüner veltliner (guldmedalj vid "Niederösterreichische Weingala" 2020)  från vingårdar som ligger i den södra delen av Kremstel. Jordmånen här består av ett tjock lager av en blandning av löss-jord och kalksten vilket ger perfekta förhållanden för fruktiga men samtidigt krispiga viner gjorda på grüner veltliner.

Klimatet kännetecknas av det varma pannoniska klimatet i kombination med kalla, nattliga luftströmmar från norra Waldviertel.

 

 

Amédée, Sous les Cerisiers Rouge 2020 - Ventoux, Frankrike

Generösa aromer av mogen röd frukt, svarta vinbär och hallon. Mycket runt vin i munnen med en fint kryddig ton i avslutet.

 

Druvorna till Sous les Cerisiers Rouge växer i en jordmån som består av lera med inslag av krita på en sluttning vid foten av Mont Ventoux. Blenden består av 70% grenache, 30% syrah

Druvor plockas i början av september och får genomgå en traditionell vinifiering med låg temperatur (16-18°C) med lång skalmaceration (20 dagar).

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"Tre smakrika viner från tre klassiska vinländer."

Tre smakrika viner från tre klassiska vinländer. Château Pésquié tillhör de allra bästa producenterna i södra Rhône och egendomens Edition 1912M är ett vin som i allt förkroppsligar det vi älskar med Rhône. Bodegas Taron i Rioja Alta gör energiska och fruktklingande viner på områdets klassiska druvor som Tempranillo och Cantina Osvaldos fina Merlot från norra Italien är som gjort för helgens biff med bea.

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Då var det dags för en ny spännande vinlåda som våra vinexperter har tagit fram speciellt för Hej Senior.

Den nya lådan innehåller två flaskor fräsch Prosecco till fördrinken eller till tolvslaget på nyårsafton, två flaskor med en frisk Grüner Veltliner som kommer att vara perfekt till helgernas fiskrätter och slutligen två flaskor av ett mjukt och smakrikt rödvin från södra Rhône som kommer att lyfta många klassiska kötträtter.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du