Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vina Echeverria Syrah Reserva 2009

Vina Echeverria Syrah Reserva 2009

Chile, Maipo Valley, 750 ml, 14,5%

Vinet har en klar medeldjup dov purpur färg. Doften är god stor varm och bränd. Smaken är torr, rund och bestämd smak av höstbär, katrinplommon och lakrits. Klimatet är i det närmaste idealiskt för vinodling. Svalka från vindar som kommer in från Stilla havet och växtsäsongen är lång. Om nederbörd ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Syrah

Smaknotering

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Den här typen av smakrika viner kräver mat med kraft. Gärna mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. Bra till kraftiga höstgrytor. Vinets aromer gifter sig fint tillsammans med sydfranska örter och vitlök. Vinner på att slås upp i karaff innan servering. Välj gärna ett glas med stor kupa för bästa behållning av vinets stora doft.

Vinet

Vinet

Vinet har en klar medeldjup dov purpur färg. Doften är god stor varm och bränd. Smaken är torr, rund och bestämd smak av höstbär, katrinplommon och lakrits. Klimatet är i det närmaste idealiskt för vinodling. Svalka från vindar som kommer in från Stilla havet och växtsäsongen är lång. Om nederbörden inte skulle vara tillräcklig har man tillgång till stora mängder smältvatten från Anderna för konstbevattning. Torrt och hett i norr och fuktigt i söder, genomgående kalla nätter. Förhållandena påminner om Napa Valley i Kalifornien. Syrah från oympade pre-phylloxera stockar. 10 dagars skalmaceration. Jäsning i 8 dagar i 24-28 graders temperaturkontroll. 100% malolaktisk jäsning. Lagrad i 12 månader i franska 225-liters fat.
LANDET CHILE Modern vinframställning i Chile började i princip 1851. Då kom chilenaren Don Silvestre Ochagavña tillbaka från en resa i Frankrike där han rådgjort med vinexpertis och införskaffat vinrankor. Han hade med sig några av Frankrikes mest kända druvor i bagaget för att plantera dem på sin egendom vid Talagante nära Santiago. Stockarna han fick med sig var vinlusfria originalstockar.
Producenten

Historien om Familjen Echeverria går tillbaka till tidigt 1700-tal. Familjen kommer ursprungligen från den lilla byn Amezqueta i Baskien i närheten av San Sebastian. 1740 flyttade man till Chile och sedan starten var man druvodlare. Sedan början av 1900-talet har man producerat viner av hög kvalitet, men sålt merparten av frukten till andra större producenter. Vingården är belägen i Molina i Curicó Valley som ligger ca. 30 mil söder om huvudstaden Santiago och mellan bergskedjan Anderna och Stilla Havet. 1992 bestämde man sig för att producera viner under egen etikett och Echeverria har verkligen ett gott anseende.

Producenten

Historien om Familjen Echeverria går tillbaka till tidigt 1700-tal. Familjen kommer ursprungligen från den lilla byn Amezqueta i Baskien i närheten av San Sebastian. 1740 flyttade man till Chile och sedan starten var man druvodlare. Sedan början av 1900-talet har man producerat viner av hög kvalitet, men sålt merparten av frukten till andra större producenter. Vingården är belägen i Molina i Curicó Valley som ligger ca. 30 mil söder om huvudstaden Santiago och mellan bergskedjan Anderna och Stilla Havet. 1992 bestämde man sig för att producera viner under egen etikett och Echeverria har verkligen ett gott anseende.
http://www.echewine.com/

Karta