Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montes Saugvinon Blanc Reserva 2017

MontesSaugvinon Blanc Reserva 2017

Chile, Curicó Valley, 750 ml, 13%

Klassisk chilensk sauvignon blanc från en av Chiles kvalitetsproducenter. Curicó Valley är känt för sina pålitliga, prisvärda viner på sauvignon blancdruvan. Vinet är gjort på utvalda druvor som fått jäsa på stålfri tank för att behålla sin fruktiga fräschör. Passar perfekt till sallader, rätter med···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Mycket aromatisk doft med toner av svartvinbärsblad, nässlor, fläderblommor, nässlor och citrus. Torr, frisk och fräsch smak med lätt och saftig fruktighet. 

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
87p 87 (++) p "Ett ungt, friskt vin med aromatisk frukt."

Ett ungt, friskt vin med aromatisk frukt, bra balans och inslag av krusbär, grapefrukt, pomelo, blommor, nässlor och mineraler.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Montes var och är en av de verkliga pionjärerna i den chilenska vinnäringen. Egendomen grundades 1987 av Aurelio Montes and Douglas Murray som båda jobbade i vinbranschen och ville göra vin som rejält höjde standarden på landets viner. 1988 anslöt Alfredo Vidaurre och Pedro Grand och egendomen Discover Wine var född i Colchagua Valley - en egendom som sedan bytte namn till Montes.

Första vinet var den nu smått legendarisk Montes Alpha Cabernet Sauvignon - som fick fantastiska recensioner av vinkritiker runt om i världen - och Montes blev snabbt kända som en av de absolut bästa egendomarna i Chile. Montes var också en av de första att experimentera med syrah och vingårdar som var planterade på bergssluttningarna (som i Europa) snarare än nere i de bördiga dalgångarna.

Idag har man 100-tals hektar vinmark i områden som Colchagua, Curicó, Apalta och man gör även vin i Argentina (Kaiken Wines) och USA (Napa Valley). 1996 skapade man sitt första premiumvin - Montes Alpa M - som är en bordeauxblandning (cabernet sauvignion, cabernet franc, merlot och petit verdot) följt av Montes Folly (100 procent syrah) och Montes Purple Angel (92 procent carmenère).

I stilen är vinerna moderna (de lagras ofta på ny fransk ek) men med stort fokus på terroir och vingård. Vinmakaren Aurelio Montes menar att bra viner görs till 80 procent i vingården och 20 procent i källaren. Man jobbar därför med perfekt mogna druvor och skördar de på morgontimmarna för att få så fräsch frukt som möjligt till vinkällaren. Montes är också hållbarhets-certifierade av National Wine Industry Sustainability Code Certification.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.monteswines.com/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du