Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Yarra Yering Dry No 2 2015
Våra kunder tycker

Yarra YeringDry No 2 2015

Australien, Yarra Valley, 750 ml, 13,5%

Yarra Yering Dry No 2 2015 är ett av Australiens absoluta toppviner. Tillverkad av 95% Shiraz, 2.5% Viognier, 2% Mataro och 0.5% Marsanne. Vinet lagras i 15 månader på franska ekfat, (40% nya) innan blandning och buteljering.   Yarra Yering har de fantastiska vinerna i Rhônedalen som sina förebild···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Smaknotering

Den aromatiska doften har intensiva toner av svarta vinbär, körsbär, mörk choklad, kaffe, vanilj, lakrits och krita. Det blir ännu tydligare i smaken en sval fruktighet dominerar och understöds med en mjuk fatton och en extremt lång, ihållande och välbalanserd eftersmak.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Dr Bailey Carrodus planterade sina första vinstockar 1969, i Yarra Valley, strax öster om Melbourne, Victoria. Vingårdarna omfattar för närvarande ca 40 Ha. och är planterad med Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Shiraz, Malbec, Merlot, Petit Verdot, Pinot Noir, Semillon, Viognier, Sangiovese, Chardonnay, Tinta Cão, Tinta Roriz ocht Touriga Nacianal. Vinerna från Yarra Yering är väldigt personliga och annorlunda, likt mannen som gör dem. Dr. Carrodus älskar dessa viner, och han beskrivs ofta som excentrisk, med filosofiska tankar om livet, människor och vin. Han är mannen som lyssnar till de få han respekterar. Bland en av de bästa vinproducenterna i världen, hans viner är bland Australiens bästa; koncentrerade långlivade och eleganta på samma gång. Bailey Carrodus är en av ikonerna i den Australiska vinfloran. Han vill inte hans viner skall bedömmas  av vinjonalister, och andra kommersiella krafter - utan av de människor som älskar vin på denna nivå.

Yarra Yering
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du