Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Cadenzia GSM 2006

Vad tyckte du?

dArenberg The Cadenzia GSM 2006

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 15%

Vinets namn, Cadenzia, är inspirerat av uttrycket cadenza, eller kadens på svenska. Det är en musikterm som står för ett avslutande improviserat solo i slutet av ett musikstycke, exempelvis en jazzkomposition. Man tänker sig att vinmakaren improviserat fram en vinblend i McLaren Vale med grenache so ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2006

Druvor

Shiraz, Mourvèdre, Grenache

Smaknotering

Doften är rik och koncentrerad med inslag av viol, örter och mörka bär. Smaken är fruktig och fyllig med mjuka tanniner, toner av blåbär och lång eftersmak.

Drickes
2011-2018
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineAdvocate
91p/100

The Shiraz portion of The Cadenzia GSM comes from the Laughing Magpie selection. Purple-colored, it reveals an already complex aromatic array of cedar, mineral, underbrush, espresso, black cherry, and blueberry. Layered and succulent on the palate, it has loads of fruit, plenty of spice, and excellent length. Give it 2-3 years to round out and drink it from 2011 to 2021. (91p)

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika kötträtter, gärna grillat. 

För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Vinets namn, Cadenzia, är inspirerat av uttrycket cadenza, eller kadens på svenska. Det är en musikterm som står för ett avslutande improviserat solo i slutet av ett musikstycke, exempelvis en jazzkomposition. Man tänker sig att vinmakaren improviserat fram en vinblend i McLaren Vale med grenache som grundton. Förutom grenache består slutsolot av shiraz och mourvedre. Vinet har lagrats i 10 månader på fat av fransk och amerikansk ek. DRUVOR 48% grenache, 45% shiraz och 7% mourvedre. Vinet kan drickas nu, men vinner något på en ytterligare en tids lagring.

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/