Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vasse Felix Chardonnay Filius 2016

Vad tyckte du?

Vasse Felix Chardonnay Filius 2016

Australien, Margaret River, 750 ml, 12,5%

Andravinet Filius från Vasse Felix. Namnet "Filius" är latin och översätts till "sonen från". I detta fall indikerar det kopplingen till prestigevinet Heytesberg. Druvorna kommer från utvalda vingårdar i Margaret River och plockas på natten för att inte druvorna ska vara varma när de kommer till vin ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med balanserad fatkaraktär och inslag av exotisk frukt, honung och gula äpplen. Smaken är medelfyllig med markerat frisk syra och lång, krämig eftersmak med toner av citrus, friska äpplen, ek och smör. Bra längd i eftersmaken.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
91 p "Transparent and juicy on the finish."

"Vibrant dried pineapple, toast and lemon curd flavors are expressive and detailed, showing off notes of fresh ginger, lemon verbena and white pepper. Transparent and juicy on the finish."

James Suckling
91 p "Vivid finish."

"A very fresh and clean white with sliced apple, lemon and peach. Medium to full body, bright acidity. Cream and hints of vanilla. Vivid finish."

Winefinders Wine Team
91 p Komplext och stiligt vin

Komplext och stiligt vin. Alla i panelen gillade detta vin. Bra syra och nyansrikt vin, men också härligt häng i eftersmaken. Är öppen och tillgänglig nu.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av kyckling, fisk eller skaldjur.

Vinet

Andravinet Filius från Vasse Felix. Namnet "Filius" är latin och översätts till "sonen från". I detta fall indikerar det kopplingen till prestigevinet Heytesberg. Druvorna kommer från utvalda vingårdar i Margaret River och plockas på natten för att inte druvorna ska vara varma när de kommer till vinanläggningen. På detta sätt får man ett vin med högre syra. Man använder enbart naturlig jäst och efter jäsningen får vinet vila på jästfällningen i franska ekfat i nio månader.

Producenten

Vasse Felix är utan tvekan en av de främsta producenterna i Margaret River. Det var också det första vineriet i området. En lantbruksforskare hade gjort en kartläggning av de australiska områden som lämpade sig bäst för vinodling. Ett av de bästa var Margaret River – men där fanns inga vinodlingar. Läkaren Tom Cullity i Perth läste rapporten, köpte lite mark och planterade en vingård som han döpte till Vasse Felix
http://www.vassefelix.com.au/