Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wakefield Wines Wakefield Shiraz 2016

Vad tyckte du?

Wakefield Wines Wakefield Shiraz 2016

Australien, Clare Valley, 750 ml, 14,5%

Kraftfull och fruktig Aussie! Wakefield Estate är en serie viner där druvorna hämtats från Wakefields egna vingårdar i Clare Valley. Vinerna utmärks av en tydlig karaktär av både druva och distrikt. Musten har jäst på rostfria ståltankar. Efter avlsutat alkoholjäsning har vinet flyttats över till am ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Fyllig, tät, balanserad, mjuk smak med karaktär av perfekt mogen frukt och rostade toner av fat, kryddor och kaffe, lång eftersmak. Kan sparas i 2-3 år. Servera till grillat, hamburgare, rätter på vilt, stekt ankbröst med rostade grönsaker.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Kraftfull och fruktig Aussie! Wakefield Estate är en serie viner där druvorna hämtats från Wakefields egna vingårdar i Clare Valley. Vinerna utmärks av en tydlig karaktär av både druva och distrikt. Musten har jäst på rostfria ståltankar. Efter avlsutat alkoholjäsning har vinet flyttats över till amerikanska ekfat för malolaktisk jäsning och därefter ytterligare ett års lagring på fat. Servera till grillat, hamburgare, rätter på vilt, stekt ankbröst med rostade grönsaker.

Producenten

Wakefield Taylors grundades i slutet av 1960-talet när familjen Taylor köpte land i Clare Valley och började plantera vin. Idag är märket ”Taylors” det femte största i Australien och vingårdarna i Clare har växt till över 500 ha. Wakefield Taylors är en av de mest innovativa producenterna i Australien och är ledande vad gäller kvalitet och miljö. På miljöområdet har man bland annat som första producent i världen tagit fram en serie helt klimatneutrala viner som är certifierade enligt. I Australien säljs vinerna under familjenamnet Taylors och på exportmarknaden varumärket Wakefield.

https://www.wakefieldwines.com/#
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du