Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Torbreck Woodcutters Shiraz 2010

Vad tyckte du?

Torbreck Woodcutters Shiraz 2010

Australien, Barossa Valley, 750 ml, 15%

Namnet Woodcutters härrör från när David Powell arbetat i många år i de skotska högländerna som skogshuggare eller skogshuggare i Torbreck-skogen. Liksom alla Torbrecks viner handskördas och sköts de lågavkastande vinstockar manuellt. Vinet jäses i öppna jäsningskar och försiktigt pressas i basket ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Shiraz

Smaknotering

TASTING NOTE tät, rik och yppig, kombinerar detta vin stor fruktrenhet med struktur, komplexitet och finess. det är elegant, strukturerad och kraftfullt och är en fantastisk introduktion till torbreck sortiment. klassisk aussie-shiraz från en av de stora mästarna. tät, komplex och lång shiraz, perfekt till de smakrika kötträtterna med lite kryddhetta.

Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Vinet

Namnet Woodcutters härrör från när David Powell arbetat i många år i de skotska högländerna som skogshuggare eller skogshuggare i Torbreck-skogen. Liksom alla Torbrecks viner handskördas och sköts de lågavkastande vinstockar manuellt. Vinet jäses i öppna jäsningskar och försiktigt pressas i basketpressar och lagras på de finkorniga jäsningsresterna i 12 månader i stora använda ekfat och foudres.

DRUVOR Shiraz

LAGRINGSHORISONT 2-10år, 2014-2022.

Producenten

Grundaren till Torbreck är David Powell och i år har han varit igång i 16 år. Man kan utan överdrift kalla detta en kometkarriär och få har fått så mycket superlativ som Torbreck av vinskribenten Robert Parker. Rötterna går tillbaka till 1992 då David arbetade på vingården Rockford. Han fick i uppdrag att rädda ett fält med mycket gamla, uttorkade vinrankor. Efter ett hårt arbete fick han liv i plantorna igen och som belöning fick han ett stycke mark med shirazdruvor, där han producerade sitt första vin. David lyckades att skrapa ihop lite pengar och 1995 pressade han sitt första vin under namnet Torbreck, uppkallat efter en skog i Skottland. Idag förfogar man över de främsta växtplatserna i Barossa Valley där druvorna Shiraz, Grenache och Mataro samspelar. Förkärleken till Rhonedalen går inte att ta miste på även om samtliga viner är i en mer fruktdriven ”New World style”.  Även om Torbreck är mest förknippad med sina röda viner så producerar man även högklassiga vita viner på Viognier, Roussanne och Marsanne.

Producenten

Grundaren till Torbreck är David Powell. Man kan utan överdrift kalla detta en kometkarriär och få har fått så mycket superlativ som Torbreck av vinskribenten Robert Parker. Rötterna till egendomen går tillbaka till 1992 då David arbetade på vingården Rockford. Han fick i uppdrag att rädda ett fält med mycket gamla, uttorkade vinrankor. Efter ett hårt arbete fick han liv i plantorna igen och som belöning fick han ett stycke mark med shirazdruvor, där han producerade sitt första vin.

David lyckades att skrapa ihop lite pengar och 1995 pressade han sitt första vin under namnet Torbreck, uppkallat efter en skog i Skottland. Idag förfogar man över de främsta växtplatserna i Barossa Valley där druvorna shiraz, grenache och mataro (mourvèdre) samspelar. Förkärleken till Rhônedalen går inte att ta miste på även om samtliga viner är i en mer fruktdriven ”New World style”. Även om Torbreck är mest förknippat med sina röda viner så producerar man även högklassiga vita viner på viognier, roussanne och marsanne.

I början av 2000-talet genomgick David Powell en svår skilsmässa som ledde till ekonomiska problem. Det slutade med att han tvingades sälja sin del av egendomen till sin kompanjon som sedan sålde Torbreck vidare till en amerikansk investerare. Sedan 2013 har David Powell helt lämnat Torbreck i jakt på nya äventyr - men vinerna från egendomen är fortfarande lysande och tillhör den absoluta eliten i Australien.

Producenten uppger att deras röda viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan. 

http://www.torbreck.com/