Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Penfolds Bin 128 Coonawarra Shiraz 2020

PenfoldsBin 128 Coonawarra Shiraz 2020

Australien, Barossa Valley, 750 ml, 14,5%

Bin 128 är gjord på druvor från Coonawarras unika terra rossa-jord, en region som vanligtvis exemplifierar parfym, öppenhet och förförisk karaktär av röda bordsviner från svalt klimat. Coonawarra har förblivit källan till shirazfrukt för Bin 128 sedan den första årgången 1962. För att ytterligare fr ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Vinet har toner av mogna björnbär, kaffe och ceder som samsas med smaker av granatäpple, enbär, vanilj och aningen mint . Vinet är slankt men allt annat än tunnt vilket gör det väldigt tilltalande. En perfekt match till eleganta kötträtter.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bin 128 är gjord på druvor från Coonawarras unika terra rossa-jord, en region som vanligtvis exemplifierar parfym, öppenhet och förförisk karaktär av röda bordsviner från svalt klimat. Coonawarra har förblivit källan till shirazfrukt för Bin 128 sedan den första årgången 1962. För att ytterligare framhäva den klassiska terra rossa-karaktären i Bin 128 mognar vinet på en blandning av nya och använda franska ekfat, så kallade hogsheads. Denna lagring förfinades under 1980-talet då man valde att gå över från amerikansk till fransk ek.

Producenten

Penfolds grundades år 1844 av det brittiska paret Mary och Christopher Rawson Penfolds, efter att de migrerat till Adelaide i Australien. Christopher var en hängiven anhängare av vin som medicinalprodukt, och de ville därför producera vin som botemedel mot blodbrist. Till en början producerade de enbart starkvin som Christopher ordinerade på sin praktik men vinproduktionen växte successivt och kom att inkludera en mängd olika vintyper. När Christopher dog år 1870 to Mary ta över hela driften av firman. Penfolds viner blev allt populärare och när Mary gick i pension tog dottern Georgina och hennes man, Thomas Hyland, över driften. Under 1940- och 1950-talen började efterfrågan på bordsviner att öka kraftigt i Australien och Penfolds ställde om sin produktion efter marknadens behov. Starkviner blev en allt mindre del av firmans utbud om man började se sig om i världen för att hitta inspiration till nya produkter. Penfolds dåvarande chefvinmakare, den legendariske Max Schubert, åkte på studieresa till Bordeaux där han lärde av de franska teknikerna. Han tog med sig erfarenheterna hem och använde dem i sitt arbete på Penfolds. 1951 skapade han ikonvinet Grange Hermitage (kallas enbart för Grange idag) som idag är Australiens mest berömda och prisade vin. Lika imponerande är dock hur Penfolds lyckas leverera kvalitet inom alla prisklasser - från prestigeviner såsom Grange ner till firmans storsäljande vardagsviner.

http://www.penfolds.com/en/Age-Check.aspx?u=%2f
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du