Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Penfolds Barossa Valley Explorer Dual Bin Pack (Bin 150 + Bin 138) 2018

PenfoldsBarossa Valley Explorer Dual Bin Pack (Bin 150 + Bin 138) 2018

Australien, Barossa Valley, 750 ml, 14,5%

Barossadalen är som ingen annanstans på jorden. En ikonisk vinregion, ett fäste för shiraz och en unik geologisk plats med en jordmån som går tillbaka mer än 200 miljoner år. Med den begränsade upplagan av Barossa Valley Explorer-paketet firar Penfolds det bästa från denna berömda region med två ol ···

Låda (2 st)

990 kr

Flaskpris 495 kr
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Barossadalen är som ingen annanstans på jorden. En ikonisk vinregion, ett fäste för shiraz och en unik geologisk plats med en jordmån som går tillbaka mer än 200 miljoner år.

Med den begränsade upplagan av Barossa Valley Explorer-paketet firar Penfolds det bästa från denna berömda region med två olika uttryck.

Bin 150 är en elegant och modern shiraz född från Maranangas gamla jordar, medan Bin 138 är en lättillgänglig blandning av shiraz, grenache och mataro.

 

Bin 150 Marananga Shiraz 2018

Bin 150 Marananga Shiraz är ett subregionalt uttryck som omisskännligt har Penfolds karaktär. 

Skapad från Maranangas uråldriga jordar, som ligger mycket nära centrum av Barossa Valley-dalgången. Mer exakt något nordväst därom, där varma och torra förhållanden samt en rik röd jord utgör ryggraden till några av regionens mest kända viner.

Varje release levererar ett modernt shiraz-alternativ, inramat av en blandning av ekfat; Franska och amerikanska, gamla och nya – tillverkade på "Penfolds sätt".

Stor och generös doft med toner av mörka frukter och bär med ett kryddigt inslag av kryddig nyans av vanilj.

Smaken är fyllig där en välintegrerade tanninstruktur och en fin syra balanserar upp fruktigheten vilken sedan övergår till en lång eftersmak.


 

Bin 138 GSM

Barossa Valley planterades från början med shiraz, grenache och mataro (mourvedre). I början på 90-talet ökade efterfrågan på dessa smakrika och aromatiska druvor och Penfolds skapade därför Bin 138 GSM (förkortning för Grenache, Shiraz, Mataro) på druvor från gamla och låggenererande stockar.

Det här är en av få blends där grundvinerna är separerade under fatlagring, ända från till buteljering. Vinet fatlagrades 12 månader på gamla amerikanska och franska fat. 

Vinet har en frisk, syrlig och lätt syltig karaktär med toner av lakrits, kryddor, nymalen svartpeppar och mörk frukt.

Producenten

Penfolds grundades år 1844 av det brittiska paret Mary och Christopher Rawson Penfolds, efter att de migrerat till Adelaide i Australien. Christopher var en hängiven anhängare av vin som medicinalprodukt, och de ville därför producera vin som botemedel mot blodbrist. Till en början producerade de enbart starkvin som Christopher ordinerade på sin praktik men vinproduktionen växte successivt och kom att inkludera en mängd olika vintyper. När Christopher dog år 1870 to Mary ta över hela driften av firman. Penfolds viner blev allt populärare och när Mary gick i pension tog dottern Georgina och hennes man, Thomas Hyland, över driften. Under 1940- och 1950-talen började efterfrågan på bordsviner att öka kraftigt i Australien och Penfolds ställde om sin produktion efter marknadens behov. Starkviner blev en allt mindre del av firmans utbud om man började se sig om i världen för att hitta inspiration till nya produkter. Penfolds dåvarande chefvinmakare, den legendariske Max Schubert, åkte på studieresa till Bordeaux där han lärde av de franska teknikerna. Han tog med sig erfarenheterna hem och använde dem i sitt arbete på Penfolds. 1951 skapade han ikonvinet Grange Hermitage (kallas enbart för Grange idag) som idag är Australiens mest berömda och prisade vin. Lika imponerande är dock hur Penfolds lyckas leverera kvalitet inom alla prisklasser - från prestigeviner såsom Grange ner till firmans storsäljande vardagsviner.

http://www.penfolds.com/en/Age-Check.aspx?u=%2f
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du