Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Penfolds 50 year Old Rare Tawny - Serie 7

Penfolds50 year Old Rare Tawny - Serie 7

Australien, Barossa Valley, 750 ml, 18%

Ett av Penfolds mest ovanliga och unika viner. 50 Year Old Rare Tawny blandar vin från Penfolds "portvinshistoria" och spänner över 101 olika årgångar. Vinet är precis som Great Grandfather och Grandfather en blend av Shiraz, Grenache, Mataro och Cabernet samt flera andra druvsorter. Vinet har lagra···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Stor vibrerande fräsch doft av torkad frukt, fruktkaka, vanilj, bränd kola/muscovadosocker och klassisk brittisk "christmas pudding". Smaken är stor och komplex och otroligt nyanserad. Mjukar och silkigare än Grandfather men med samma härliga inslag av torkad frukt, fruktkaka, muscovadosocker och kryddor. Lång och mångfacetterad eftersmak. 

Drickes
2023-2040
Alkoholhalt
18%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Penfolds grundades år 1844 av det brittiska paret Mary och Christopher Rawson Penfolds, efter att de migrerat till Adelaide i Australien. Christopher var en hängiven anhängare av vin som medicinalprodukt, och de ville därför producera vin som botemedel mot blodbrist. Till en början producerade de enbart starkvin som Christopher ordinerade på sin praktik men vinproduktionen växte successivt och kom att inkludera en mängd olika vintyper. När Christopher dog år 1870 to Mary ta över hela driften av firman. Penfolds viner blev allt populärare och när Mary gick i pension tog dottern Georgina och hennes man, Thomas Hyland, över driften. Under 1940- och 1950-talen började efterfrågan på bordsviner att öka kraftigt i Australien och Penfolds ställde om sin produktion efter marknadens behov. Starkviner blev en allt mindre del av firmans utbud om man började se sig om i världen för att hitta inspiration till nya produkter. Penfolds dåvarande chefvinmakare, den legendariske Max Schubert, åkte på studieresa till Bordeaux där han lärde av de franska teknikerna. Han tog med sig erfarenheterna hem och använde dem i sitt arbete på Penfolds. 1951 skapade han ikonvinet Grange Hermitage (kallas enbart för Grange idag) som idag är Australiens mest berömda och prisade vin. Lika imponerande är dock hur Penfolds lyckas leverera kvalitet inom alla prisklasser - från prestigeviner såsom Grange ner till firmans storsäljande vardagsviner.

http://www.penfolds.com/en/Age-Check.aspx?u=%2f
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du