Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Matias Riccitelli Valle de Uco Pinot Noir 2017

Vad tyckte du?

Matias Riccitelli Valle de Uco Pinot Noir 2017

Argentina, Patagonia, 750 ml, 13%

Denna Pinot Noir kommer ifrån området "Gualtallery" som ligger i norra delen av Uco Valley, Tupungato. Vingården är placerad 1500 meter över havet där jordmånen är kalkhaltig med inslag av grus och finkornig sand.  Innan jäsningen startar macereras musten i 5 dagar. Jäsningen sker sedan i små frans ···

Styckvis

329:-

/flaska
Låda (6 st)

329:-

/flaska, totalt 1 974:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Pasta och pizza
Årgång

2017

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Aromer av svarta och röda bär med tydlig mineralitet. Lätt och smakrik i munnen med bra tilltagen syra och lång balanserad eftersmak.

Drickes
2020-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Denna Pinot Noir kommer ifrån området "Gualtallery" som ligger i norra delen av Uco Valley, Tupungato. Vingården är placerad 1500 meter över havet där jordmånen är kalkhaltig med inslag av grus och finkornig sand. 

Innan jäsningen startar macereras musten i 5 dagar. Jäsningen sker sedan i små franska ekfat med naturlig jäst. 30 % av druvorna jäses om hela klasar vid 26-28 grader.

100 % av vinet lagras till sist i använda franska ekfat under 12 månader.

Producenten

Riccitelli Wines är ett ungt och dynamiskt projekt som tillåter Matias Riccitelli att till fullo ge uttryck för Argentinas terroir i sina viner. Vingården ligger i hjärtat av Vistalba i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza.

Med hjälp av sin far, den kända vinmakaren Jorge Riccitelli (Bodegas Norton), och sin stora passion för vin bestämde sig Matias Riccitelli 2009 för att köpa sin egen vingård. Odlingarna är idag fördelade på tre olika vingårdar om 20 hektar vid Andernas fot, i hjärtat av Vistalba, i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza. Odlingarna är till största delen planterade i början på 1900-talet och man arbetar med låga skördeuttag och hård selektering i vingården. Dessa tekniker lämpar sig bra för ekologisk odling och ger väldigt högkvalitativa druvor. Matias Riccitelli arbetar efter en ekologisk filosofi, men är inte certifierad ekologisk odlare.

https://matiasriccitelli.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du