Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fuego Blanco Fuego Blanco Valle del Silex Cabernet Franc - Malbec 2019

Fuego BlancoFuego Blanco Valle del Silex Cabernet Franc - Malbec 2019

Argentina, Mendoza, 750 ml, 15%

De handplockade druvorna skördades tidigt på morgonen för att säkerställa att de anländer till vineriet med rätt temperatur.   Vinifierigen inleds i betongtankar där de båda druvsorterna (cabernet franc och Malbec) får jäsa tillsammans med en 72 timmars skalmacerering vid en temperatur på 12ºC. D···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Stor, frisk och aromatisk doft av svarta vinbär, bigarråer och plommon med nyanser av mörka blommor, choklad och örter.   Smaken är generöst fyllig med en tydlig fruktighet som tillsammans en välinbäddad tanninstruktur och en pigg syra skapar ett kraftfullt anslag som sedan övergår till en låång eftersmak där det framträder mocka, fat och en fin kryddighet.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92p 92 p "It´s full-bodied with firm tannins."

Blueberries and dark cherries with herb and spice undertones. It’s full-bodied with firm tannins. Structured with a juicy feel on the palate. Flavorful finish. Co-fermented. Soft and creamy-textured at the end.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Fuego Blanco är familjen Milláns senaste vinhus. Det började 2010 med förvärvet av en gård i det högsta och mest exklusiva området i Valle del Pedernal.  Fuego Blanco representerar sökandet efter att uppnå de bästa vinerna från dessa jordar.

Valle del Pedernal återfinns i provinsen San Juan och ligger vid foten av Andernas bergskedja på en höjd som sträcker sig från 1 200 till 1 700 meter över havet. Klimatet här definieras av milda somrar och mycket svala nätter.

http://fuegoblancowines.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du