Sommarens bästa!

Kvalitetsviner från riktiga vinproducenter direkt hem till dörren. 

Sommarens bästa grillviner från Château Pesquié

Egendomen som är en av Robert Parkers absoluta favoritegendomar i Frankrike. Nu säljer vi de sista flaskorna av Quintessence för 199 kr/flaska (som hel låda - ordinarie pris 259 kr/flaska) och lillebror Les Terrasses. Två av de bästa vinerna du kan hitta i respektive prisklass. Och två viner som kommer att förgylla vilken grillkväll som helst. 

 

Chateau Pesquie

Quintessence Rouge - EKO 2020 (6 flaskor)

Ordinarie pris 1 554:- / låda

1 194:- / låda

(199:-/flaska, Ord. pris: 259:-)

93-95 p ”Gorgeous floral, spice, and blue fruit-driven aromas in a medium to full-bodied, beautifully balanced package. The purity is spot on.”
Chateau Pesquie är en av de bästa producenterna i Ventoux (nära Châteauneuf-du-Pape, Gigondas och Vacqueyras). Det är också en av Robert Parkers favoritegendomar i hela Frankrike: "One of my all-time favorite producers in France." Quintessence är, precis som namnet indikerar, ett av egendomens toppviner. Vinet görs på 80 procent syrah och 20 procent grenache från vinstockar som är 50 år eller äldre och växer på 250-350 meters höjd. Bara de bästa druvorna används. Det är ett perfekt grillvin med en smak och kvalitet som utmanar långt dyrare viner.

 


 

Chateau Pesquie

Terrasses Rouge - EKO 2021

Ordinarie pris 169:- / flaska

139:- / flaska

90-92 p ”It delivers ripe tannins and a great finish. It should easily be an outstanding wine.”
Lillebror till Quintessence och ett av de mest prisvärda vinerna i hela Rhône. Vinerna i Terrasses-serien är blandningar av olika druvsorter och jordmåner som finns spridda över hela Chateau Pesquiés ägor. Det för att återspegla balansen och generositeten i terroiren som det svala klimatet runt Mont Ventoux. Druvmixen domineras av grenache och syrah (40%), två druvor som ser till att vinet har både fin fruktighet, bra struktur och finess. Vinet klarnas naturligt genom en serie dekanteringar vid utvalda tidpunkter. På så vis undviker man filtrering så att vinets aromer bibehålls.

 

Sommarens bästa röda!

Sommarens bästa Champagne!