Vintips och nyheter

Winefinders experter ger tips på de bästa vinerna, de hetaste trenderna och bästa kombinationerna av mat och dryck.

Bordeaux 2023 - Klassikerna - 500-1500 kronor

Det har blivit dags för del 2 i våra tips om kritikernas och våra bästa köp i årgången. Efter fynden har det blivit dags för klassikerna. Bordeaux 2023 - Klassikerna - 500-1500 kronor

Magnus Ericsson
Slotten på Bordeauxmässan 2024

Dags för den tolfte upplagan av Årets största Bordeauxprovning - Sveriges och Nordens största Bordeauxmässa. Hittills har 70 egendomar anmält att de kommer till Stockholm den 4 september. Här är hela listan.

Magnus Ericsson
Sangria - sommarens bästa drink

Aperolen må vara den mest populära drinken just nu - men lagom till högsommaren så slår vi ett slag för en spansk-portugisisk klassiker - Sangrian.

Bordeaux 2023 - De bästa fynden

Nu har alla egendomarna i bordeaux släppt sina primörviner från årgång 2023. I del 1 av tre listar vårt Wine Team de bästa köpen i årgången.

Magnus Ericsson
Bordeaux 2023 - What's not to like!

Fräscha, fruktiga och vibrerande klassiska viner med finess, smakrikedom och elegans. 2023 är inte 2022 - och tack för det. Vi kanske till och med kommer att gilla den bättre!? Bordeaux 2023 - What's not to like!

Magnus Ericsson
Bordeaux årgång 2023 - en primeur

Ett varmt år men utan extremerna från 2022. Nu har det blivit dags för årgång 2023 en primeur från de bästa egendomarna i Bordeaux. Här är vår förhandsrapport om årgången.

Magnus Ericsson
Vinprovning på Grappe

Nyligen hällde vi lite goda viner på en minimässa hos Vinkällaren Grappe. Här är några av höjdpunkterna.

Magnus Ericsson
Vinoteket går ihop med Winefinder

De två ledande aktörerna inom onlinehandel med vin i Sverige gör gemensam sak när Vinoteket och Winefinder skapar en gemensam plattform på den växande marknaden.

Carlo Revello 2019 in da house

Äntligen Barolo 2019 från Carlo Revello - en årgång som Vinous kallar för "stellar" och jämför med legendariska år som 2016, 2005 och 1999.

Magnus Ericsson
Chateau Montrose Extravaganza

I samband med vår Winemakers Dinner med den berömda andra crun - Château Montrose i Saint Estèphe i Médoc - kan vi nu erbjuda några riktiga juveler direkt från slottet. Eller vad sägs om Montrose 2005, 2009, 2010 och 2014. Dessutom har vi två fantastiska viner från systeregendomen Château Tronquoy i butiken.

Magnus Ericsson
Årets Bästa Viner 2023 - del 2

Winefinders Wine Team väljer åter årets bästa viner bland tusentals provade. I andra delen är det våra experter i vår vinbutik i Gentofte, Anders Højby Nilsen och Martin Snevig Jensen och vår VD (och trendspanare) Magnus Ericsson som väljer sina favoriter.

Magnus Ericsson
Årets Bästa Viner 2023

Winefinders Wine Team väljer åter årets bästa viner bland tusentals provade. I första delen ger vår Fine Wines expert Peter Wallin och våra proffsiga inköpare Magnus Olsson och Ralf Nord oss sina favoriter från det gångna året.

Magnus Ericsson