Vintips och nyheter

Winefinders experter ger tips på de bästa vinerna, de hetaste trenderna och bästa kombinationerna av mat och dryck.

Deltagande slott på Bordeauxdagen 2018 den 5 september

För åttonde året i rad bjuder vi in till Sveriges största provning av Bordeauxviner. Onsdagen den 5 september möter du representanter från ett 40-tal av de bästa egendomarna i Bordeaux. Äntligen kan vi avslöja de deltagande slotten!

Anna Rönngren
Vinskolan: Så bygger du ditt vininnehav på sommarens favoriter

Winefinders chefssommelier Anna Rönngren har spenderat de senaste 10 åren i olika vinkällare och vet hur man bygger upp en bra vinlista. Här delar hon med sig av tipsen för hur du kan börja bygga upp ett långsiktigt vininnehav med utgångspunkt från sommarens bästa viner.

Anna Rönngren
Vinskolan: Rosa viner

Sommartid är rosé-tid! Men vad är egentligen ett rosévin? Winefinders Anna Rönngren - som undervisat om vin i många år - dammar av sina gamla kunskaper och förklarar allt du behöver veta här!

Anna Rönngren
Snart dags för Winefinders sommarlansering!

Den 4 juni klockan 10:00 släpps sommarens viner på Winefinder. Släppet är en hejdlös blandning av röda, vita och mousserande viner i olika prisklasser och stilar. Bollinger R.D, Olivier Rivère, Dog Point, Radio Coteau, Dani Landhi och Torbreck, Huff, La Chablisienne och Walter Hansel för att nämna några: Här finner du vinerna som släpps (listan uppdateras löpande fram till den 4 juni).

Anna Rönngren
Vinskolan: Lär känna Prosecco

Så här i sommartider älskar vi att dricka friska och fruktiga mousserande viner och prosecco är en favorit! Men vad är egentligen prosecco? Winefinders chefssommelier Anna Rönngren - som undervisat om vin i många år - dammar av sina gamla kunskaper och förklarar allt du behöver veta här!

Anna Rönngren
Grillen och vinet - hur skall man tänka?

Grillsässongen är i antågande och sommarens alla grillkvällar hägrar. Hur skall man tänka med valet av vin? Winefinders Anna Rönngren avslöjar sommelierknepen som underlättar i vindjungeln.

Anna Rönngren
Djupdykning i Amarone och Venetos viner

Sverige + Amarone = sant. Inga dricker så mycket Amarone som svenskar, men vad är det  egentligen vi dricker? Hur skiljer Amarone sig från Ripasso och Appassimento? Och varför är det egentligen så dyrt?

Anna Rönngren
Bordeaux 2017 - årgången som trotsat värsta frosten på 25 år

Efter den legendariska dubbeln med 2015 och 2016 drabbades vinbönderna i Bordeaux av den värsta frosten sedan 1991. De dåliga nyheterna är att produktionen totalt är ner 40-50 procent. De goda är att de klassiska distrikten på vänstra stranden klarade sig nästan helt oskadda.

Magnus Ericsson
Långläsning: En primeur-systemet i Bordeaux

På söndag sätter sig Winefinders Wine Team på flyget ner till Bordeaux för att återigen delta i den årliga Primeurveckan och prova av årgång 2017 som ännu ligger på ekfat i slottens källare. Winefinders Anna Rönngren berättar här djupgående om systemet - varför finns det, hur funkar det idag och hur kommer det att se ut i framtiden?

Anna Rönngren
Trendspaning på Prowein 2018 - del 1

Mer eko, bio och naturligt. Winefinders Wine Teams Magnus Ericsson har trendspanat på världens största vinmässa i Düsseldorf - Prowein 2018. Här är första rapporten som helt naturligt tittar lite närmare på just det naturliga.

Magnus Ericsson
Nyhetslansering på Winefinder den 4 april

Den 4 april klockan 10:00 släpps vårens viner på Winefinder. Släppet är en hejdlös blandning av röda och vita viner och färdiga vinlådor i olika prisklasser och stilar. Här finner du vinerna som släpps (listan uppdateras löpande fram till den 4 april).

Anna Rönngren
Vinerna till påskmaten

Winefinder tipsar om sommelierknepen för att matcha vin till påskbuffén och listar våra påskfavoriter från butiken.

Anna Rönngren
Vi älskar vit Bordeaux!

Det är lätt att glömma bort att denna historiska rödvinsregion också producerar vita viner av världsklass - men som de levererar! Winefinders nya teammedlem Anna Rönngren, som tidigare arbetat som chefssommelier på stjärnkrogen Frantzén, berättar om varför hon alltid strösslat sina vinlistor med vit Bordeaux. Här hittar du också tillgängliga vita Bordeauxer i butiken.

Anna Rönngren
Alla hjärtans dag på Winefinder

Det är lätt att tro att Alla hjärtans dag är ett nytt påhitt av handeln, men funderar du på att ge en gåva till ditt hjärtas kärlek den 14 februari sällar du dig till en historieskrivning som började för nästan 2000 år sedan. Vi listar våra favoritpresenter från butiken och reder ut myten bakom högtiden.

Anna Rönngren