Vintips och nyheter

Winefinders experter ger tips på de bästa vinerna, de hetaste trenderna och bästa kombinationerna av mat och dryck.

Vinjetten med Winefinders VD Magnus Ericsson

Vad dricker vi sommaren 2020 och vad är egentligen ett ”grillvin”. I säsongens sista Vinjetten snackar vi sommarrtrender med Winefinders vinnörd och VD Magnus Ericsson.

Vinjetten med Mästerkocktävlande Agnes Ros

Midsommarfirandet är förmodligen det svenskaste som finns. Den här veckan pratar Vinjetten mat och midsommar med Mästerkocktävlande bloggaren Agnes Ros. Vad är det viktigaste på buffén och vad har hon helst i glaset?

Magnus Ericsson
Vinjetten med Gastrovin-Kent Bertheau Hammarsten

Det är snart midsommar och vi pratar dryck till midsommarmaten med sommelierprofilen Kent Bertheau Hammarsten, även känd som Gastrovin. Så hur är det - funkar vin och nubbe ihop till midsommarbuffén?

Magnus Ericsson
Vinjetten med Oregon-Kenneth Gustafsson

Idag är det Sveriges Nationaldag och vi tog ett snack med Oregon-Kenneth som bland annat är vd på Sveriges coolaste urbana vineri - Wine Mechanics - som gör svenskt-europeiskt vin i Göteborg.

Magnus Ericsson
Vinjetten med Florent Roques-Boizel

Försommaren är ofta synonymt med bubbel för många vinälskare. Vi passade på att prata bubblor med Florent Roques-Boizel på Champagne Boizel - och fick några bra tips!

Magnus Ericsson
Hur bra är Bordeaux 2019?

Kraftigt försenad på grund av coronapandemin - men nu börjar det se ut som att det snart är dags för en årets en primeur-kampanj med Bordeaux 2019. Så hur bra är årgången egentligen?

Magnus Ericsson
Vinjetten med Susanne Histrup

Vår och sommar är rosétider och vi snackar rosévin med bloggaren och influencern Susanne Histrup som gärna dricker rosé året runt!

Magnus Ericsson
Vinjetten med Christine Huff

Det är lock-down och social distansering även i vingårdarna. Vi passade på att ställa lite frågor till vår favorit i Rheinhessen, Tine Huff från Weingut Fritz Ekkehard Huff, som dessutom har en helt ny låda i butiken.

Magnus Ericsson
Suckling Top 100 i butiken!

Nu har äntligen James Sucklings Top 100 med årets bästa viner anlänt. Du hittar förstås flera av vinerna i butiken.

Magnus Ericsson
Ny champagneproducent i butiken - Champagne Boizel

Nu har vi ett nytt Champagnehus i butiken. Champagne Boizel är inne på 5e generationen och är kända för smakrik och otroligt prisvärd champagne. Missa inte deras viner från klassiska årgångar som 1996, 2004 och 2008!

Magnus Ericsson
Snart dags för Winefinders sommarlansering!

Den 11 juni klockan 10:00 släpps vårens viner på Winefinder. Släppet är en hejdlös blandning av röda, vita och mousserande viner i olika prisklasser och stilar. Det blir nytt från Newton-Johnson, Au Bon Climat, Drappier och Viña Zorsal för att bara nämna några. Här finner du vinerna som släpps (listan uppdateras löpande fram till den 11 juni).

Magnus Ericsson