Filtrera & anpassa

Viner från Nahe, Tyskland

Regionen Nahe ligger inklämt mellan regionerna Mosel, Rheingau och Rheinhessen och sprider ut sig i ett varierande landskap kring en mängd olika bifloder till Rhein - av vilka Nahe är den viktigaste. Vinerna är också lite av en blandning av Rhen och ...

Läs mer om Nahe i Tyskland
Dölj atlas

Mer om viner från Nahe


Regionen Nahe ligger inklämt mellan regionerna Mosel, Rheingau och Rheinhessen och sprider ut sig i ett varierande landskap kring en mängd olika bifloder till Rhein - av vilka Nahe är den viktigaste. Vinerna är också lite av en blandning av Rhen och Mosel. Friska och livliga men med Rheingaus tyngd och kropp.

Området är vulkaniskt med avlagringar med sandsten, lera och kalksten och här och var dominerar skiffer. Ofta växer druvorna på samma typ av branta sluttningar som i Mosel. Klimatet är milt och ganska torrt med mycket sol. Regionen skyddas från kalla vindar av Soonwald och berget Hunsrück. Det ger de perfekta förutsättningarna för att druvorna ska mogna.

Riesling är den klart viktigaste druvsorten och ger viner med både finess, smakrikedom och lite krydda. De bästa kan mäta sig med vinerna från Rheingau. Den följs av den aromatiska müller-thurgau (som är på tillbakagång) och den lite jordigare och mer brett druvsmakande silvaner. De röda vinerna domineras av dornfelder och kan vara riktigt bra - men det mesta säljs lokalt.

En stor del av produktionen håller mycket hög klass och nästan allt vin görs inom de högsta kvalitetsklasserna Prädikatswein och QbA.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du