Filtrera & anpassa

Viner från Utiel-Requena, Spanien

Väster om Valencia ligger Utiel-Requena DO på en högplatå 700-900 meter över havet med ett klimat som blandar kontinentala inslag med medelhavsinfluenser. Här gör man rött och rosé på bobal och garnacha men tempranillo, cabernet, merlot och syrah är ...

Läs mer om Utiel-Requena i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Utiel-Requena


Väster om Valencia ligger Utiel-Requena DO på en högplatå (700-900 meter över havet) med ett klimat som blandar kontinentala inslag med medelhavsinfluenser. Här gör man rött och rosé på bobal och garnacha men tempranillo, cabernet, merlot och syrah är också tillåtna. De vita görs mestadels på merseguera och macabeo.

Förr var de röda vinerna lite omogna och fräna i frukten eftersom man ofta skördade för tidigt (bobal mognar sent och kan drabbas av höstfrost) och många producenter gick över till att göra rosé. Idag jobbar man mer med olika druvsorter och de röda vinerna har fina frukt- och bärsmaker med en kryddig vaniljton från lagring på ekfat. Östra delarna av distriktet får också göra DO Cava.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du