Filtrera & anpassa

Godsaker från Islay

Islay är en ö som ligger i den inre Hebriderna i Skottland. Trots sin relativt lilla storlek är detta en plats som har gjort ett stort avtryck på världen genom sina utsökta whisky och livsmedel. Islay är känt för sin rika kultur, otroliga landskap ...

Läs mer om Islay i Skottland

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Islay


Islay är en ö som ligger i den inre Hebriderna i Skottland. Trots sin relativt lilla storlek är detta en plats som har gjort ett stort avtryck på världen genom sina utsökta whisky och livsmedel. Islay är känt för sin rika kultur, otroliga landskap och fantastiska smaker, och det finns mycket att upptäcka här.

Den mest uppenbara anledningen till att besöka Islay är dess berömda whisky. ?-n är hem för åtta olika whiskydestillerier, som producerar några av de mest kända och uppskattade whiskyerna i världen. Varje destilleri har sin egen unika karaktär och stil, och att besöka en eller flera av dessa destillerier är en upplevelse i sig. Här får du chansen att lära dig om tillverkningsprocessen, smaka på olika whiskytyper och träffa människorna som arbetar bakom kulisserna.

Men det finns mycket mer att utforska på Islay än bara whisky. ?-n har en lång tradition av att odla livsmedel av hög kvalitet, och det finns massor av lokala råvaror att upptäcka. Här kan du prova allt från färsk fisk och skaldjur till lokalt odlade grönsaker och kött. Det finns också ett stort utbud av restauranger och pubar som serverar utsökt mat och dryck, ofta med en inriktning på lokala råvaror och traditionella recept.

Islay är också känt för sina vackra landskap och utomhusaktiviteter. ?-n är täckt av dramatiska berg, vita sandstränder och vilda kustlinjer. Här finns också massor av vandringsleder och cykelvägar att utforska, liksom möjligheter till fiske, golf och båtturer.

Sammanfattningsvis är Islay en plats som har mycket att erbjuda för livsmedelsentusiaster och äventyrslystna resenärer. Det är en plats som hyllar sina traditioner samtidigt som den välkomnar nya idéer och smaker. Om du letar efter en unik och minnesvärd resa till Skottland, är Islay definitivt värt att besöka.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du