Filtrera & anpassa

Drycker från Skottland

Skottland är känt för många saker - vackra landskap, historiska slott, whisky och öl. Men få tänker på Skottland som en vinproducerande region. Trots detta har Skottland faktiskt en liten men blomstrande vinindustri.Vinodling i Skottland är en ...

Läs mer om Skottland
Dölj atlas

Mer om vin från Skottland


Skottland är känt för många saker - vackra landskap, historiska slott, whisky och öl. Men få tänker på Skottland som en vinproducerande region. Trots detta har Skottland faktiskt en liten men blomstrande vinindustri.

Vinodling i Skottland är en relativt ny företeelse, med de första vinrankorna som planterades på 1970-talet. Men trots de utmaningar som klimatet och jordmånen utgör, har skotska vinproducenter lyckats skapa viner av hög kvalitet.

De flesta skotska vinproducenter är små familjeägda företag som fokuserar på att producera högkvalitativa viner som reflekterar den skotska terroiren. Ofta producerar de viner från udda druvsorter som lämpar sig bättre för det kalla och regniga klimatet, såsom Solaris, Rondo och Phoenix.

Trots att Skottland bara producerar en liten mängd vin, har det skotska vinet börjat göra sig ett namn på den internationella scenen. Skottland har vunnit flera priser i internationella vinutställningar, vilket har ökat intresset för skotskt vin bland både vinentusiaster och investerare.

Men vin är inte den enda drycken som Skottland är känd för. Whisky har varit en symbol för Skottland i århundraden och är fortfarande en viktig del av Skottlands ekonomi och kultur. De flesta skotska whiskyer är single malt, vilket innebär att de är gjorda på 100% kornmalt och destillerade på en enda destilleri.

Skottlands öl är också värt att nämna, särskilt deras ale. Skotsk ale är känd för att vara mörkare och sötare än andra ales, med en rökig smak på grund av användningen av malt torkad över torv.

Sammanfattningsvis kan man säga att Skottland är mer än bara whisky och öl - det är också ett land med en blomstrande vinindustri. Oavsett om du är en vinälskare eller en whiskykonnässör, finns det något för alla att upptäcka i Skottland.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du