Filtrera & anpassa

Viner från Jean Fournier

Domaine Jean Fournier drivs sedan 2003 av Jeans son Laurent Fournier, som efter utbildning i Beaune har arbetat med sin far från och med 2001.Familjen har funnits här sedan 1700-talet. Laurents farfar gjorde vin i Longeroies i norra delen av kommunen ...

Läs mer om Jean Fournier
Dölj atlas

Mer om viner från Jean Fournier

Domaine Jean Fournier drivs sedan 2003 av Jeans son Laurent Fournier, som efter utbildning i Beaune har arbetat med sin far från och med 2001.  

Familjen har funnits här sedan 1700-talet. Laurents farfar gjorde vin i Longeroies i norra delen av kommunen som han sålde till negocianter/vinhandlare. När han dog 1960 fick den bara 17-åriga Jean ta över med sin mamma och syster.

Han började så smått tappa vinet på flaska och sälja till restauranger och kort tid senare öppnade han även upp för exprot. Han var den första som såg potentialen i vinfältet "Clos du Roy" 1964 och köpte även mark i det idag mycket uppskattade läget "Es Chezots" 1990. Han startade mycket tidigt en informell grupp odlare som arbetade under programmet "lutte raisonnée" som syftar till allt minska användning av kemikalier på fälten. Jean är fortfarande aktiv på gården.

Laurent började 2003 med ekologisk odling i "Es Chezots" och fann snabbt en förbättring av vinrankornas kondition. Han har köpt allt fler marker och hela domänen blev ekologiskt certifierade 2008. Nyplanteringar görs med "selection massale" genom att man tar skott från de plantor som har fungerat bäst under liknande odlingsförhållanden på egendomen. Han har experimenterat med extremt täta planteringar och funnit att 15000 vinstockar / hektar verkar ge det bästa resultatet något som fortfarande är långt över normen i Bourgogne. Nästan allt fältarbete, och alltid plockningen, sker manuellt på gården.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du