Filtrera & anpassa

Italienska viner från Elio Altare

Elio Altare är en av de mest inflytelserika vinproducenterna i Piemonte, Italien. Han föddes 1952 och växte upp i en familj av vinodlare i La Morra-området. Altare var en av de första vinmakarna i Piemonte som började använda moderna tekniker för ...

Läs mer om Elio Altare
Dölj atlas

Mer om viner från Elio Altare

Elio Altare är en av de mest inflytelserika vinproducenterna i Piemonte, Italien. Han föddes 1952 och växte upp i en familj av vinodlare i La Morra-området. Altare var en av de första vinmakarna i Piemonte som började använda moderna tekniker för vinframställning, som att använda nya ekfat istället för de traditionella stora slavoniska ekfat som tidigare användes.

Altare är känd för att ha revolutionerat vinframställningsprocessen i regionen, och hans tekniker har spridit sig till andra vinmakare i området. Han anses också ha bidragit till att höja kvaliteten på Barolo-viner, en annan av Piemontes mest berömda viner.

Altare driver sin vingård på ett hållbart sätt och använder sig av ekologisk och biodynamisk odling. Hans viner har blivit mycket populära över hela världen, tack vare deras höga kvalitet och unika smaker.

Altare har mottagit många utmärkelser för sitt arbete, inklusive priset som '?.rets Vinmakare' från italienska vintidningen Gambero Rosso. Hans viner anses vara bland de bästa i Italien och hans verksamhet fortsätter att växa och utvecklas.

Elio Altare är en sann pionjär inom vinframställning i Piemonte och hans bidrag till regionens vinindustri kommer att fortsätta att hyllas och respekteras under många år framöver.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du