Filtrera & anpassa

Viner från Domaine Marchand-Tawse

Domaine Marchand-Tawse är viner gjorda på druvor från producentens egna egendomar.Berättelsen om Maison Marchand-Tawse i Bourgogne börjar med berättelsen om Pascal Marchand, den franska kanadensiska underbarnet som 1985, 22 år gammal, tog tyglarna på ...

Läs mer om Domaine Marchand-Tawse

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner
Dölj atlas

Mer om viner från Domaine Marchand-Tawse

Domaine Marchand-Tawse är viner gjorda på druvor från producentens egna egendomar.

Berättelsen om Maison Marchand-Tawse i Bourgogne börjar med berättelsen om Pascal Marchand, den franska kanadensiska underbarnet som 1985, 22 år gammal, tog tyglarna på Clos des Epeneaux i Pommard. Han blev en sensation över en natt, och i den processen också en av de som definierade modern Bourgogne.Under de följande åren tog Pascal Clos des Epeneaux från relativ okändhet till en internationellt framträdande plats. Han blev en del av den inre helgedomen för en ny generation av Bourgogne-producenter som tog vinproduktionen tillbaka till vinstockarna. De delade idéer, var villiga att experimentera och jobbade med naturen. Utan bra druvor finns inget gott vin. Men bra druvor kommer från friska vingårdar. Så många av dem vände sig till ekologisk produktion. Pascal först och främst.

Pascal kontaktades av Jean-Charles Boisset, ättling till familjen som kontrollerar den tredje största franska vingruppen, som ville skapa en domän som skulle vara skyltfönstret för familjens andra företag. Från årgång 1999 lanserades Domaine de la Vougeraie under Pascal’s ledning med ansvar över 90 tunnland Bourgogne vingårdar, från enkla regionala appellationer till Grand Crus. Det var den största enskilda domänskapelsen i Bourgogne sedan slutet av andra världskriget. Och det blev snart en referens för modern Bourgogne-produktion. Pascal tog hela domänen in i ekologiskt jordbruk, och med ett biodynamiskt förhållningssätt. Det var revolutionerande.´

Under de sju år han var där deltog Pascal även i utvecklingen av flera andra projekt i Boisset-gruppen utanför Bourgogne och utomlands. Samtidigt arbetade han som konsult för vingårdar runt om i världen, och blev därför en av de mest kända "flygande vinmakarna".Han lämnade Boisset-gruppen 2006. Samma år blev han på sig ledningen av Domaine Jean Fery och tog de första stegen mot att skapa sin egen mikro -negociant hus.Pascals samarbetade med en annan fransk kanadensare, Moray Tawse från Tawse Winery i Niagara, en av Kanadas mest erkända vingårdar. Det samarbetet gav 2011 upphov till det vi idag känner som Maison Marchand-Tawse.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du