Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Marchand-Tawse Volnay Fremiets Premier Cru 2019
Våra kunder tycker

Domaine Marchand-TawseVolnay Fremiets Premier Cru 2019

Frankrike, Volnay, 750 ml, 13%

Byn Volnay gör några av Bourgognes mest finessrika och eleganta viner, särskilt i händerna på riktigt bra producenter som Marchand-Tawse. Den ligger söder om Pommard och norr om Meursault i Côte de Beaune. Les Fremiets är en av Volnays berömda premier cru-vingårdar och ligger i den norra änden av Vo···

Styckvis

975 kr

/flaska
Låda (6 st)

5 850 kr

Årgång

2019

Smaknotering

Doften är elegant och parfymerad samtidigt med tyngd och djup och med inslag av härliga bär och floral elegans, mörka körsbär, vildhallon och rosenblad. Smaken är medelfyllig med fasta tanniner, silkig och elegant frukt med lite kryddiga toner och en hint av järnoxid. Det är ett vin med stor substans, lätt kryddigt och lättillgängligt.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Inside Burgundy
89-92 p "the proximity of old style Pommard if you like. Some power though"

Made with 50% whole bunches and 20% new wood. Ripe complete purple, a little bit of reduction, plenty of power behind. Darker fruit, less exuberance, upper part so not quite so forward and therefore less endangered. But the fruit is less enticing with some darker grains, the proximity of old style Pommard if you like. Some power though. Tasted: November 2020.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Berättelsen om Maison Marchand-Tawse i Bourgogne börjar med berättelsen om Pascal Marchand, den fransk-kanadensiska underbarnet som 1985, 22 år gammal, tog tyglarna på Clos des Epeneaux i Pommard. Han blev en sensation över en natt, och i den processen också en av de som definierade det moderna Bourgogne.

Under de följande åren tog Pascal Clos des Epeneaux från relativ okändhet till en internationellt framträdande plats. Han blev en del av den inre kretsen av en ny generation Bourgogne-producenter som tog vinproduktionen tillbaka till vinstockarna. Gruppen delade idéer, var villiga att experimentera och jobbade med, inte mot, naturen. Insikten att utan bra druvor finns inga bra viner och att bra druvor kommer från friska vingårdar ledde dem till ekologisk produktion.

På 1990-talet kontaktades Pascal av Jean-Charles Boisset, ättling till familjen som kontrollerar den tredje största franska vingruppen, som ville skapa en ny domän som skulle vara skyltfönstret för familjens andra företag. Från årgång 1999 lanserades Domaine de la Vougeraie under Pascal’s ledning och med ansvar över 90 tunnland Bourgogne vingårdar, från enkla regionala appellationer till Grand Crus. Det var den största enskilda domänskapelsen i Bourgogne sedan slutet av andra världskriget. Och det blev snart en referens för modern Bourgogne-produktion. Pascal tog hela domänen in i ekologiskt jordbruk, och med ett biodynamiskt förhållningssätt. Det var revolutionerande.

Under de sju år han var där deltog Pascal även i utvecklingen av flera andra projekt i Boisset-gruppen utanför Bourgogne och utomlands. Samtidigt arbetade han som konsult för vingårdar runt om i världen, och blev därför en av de mest kända "flygande vinmakarna" från Bourgogne .Han lämnade Boisset-gruppen 2006 och började samarbeta med en annan fransk-kanadensare, finansmannen Moray Tawse från Tawse Winery i Niagara, en av Kanadas mest erkända vingårdar. Det samarbetet gav 2011 upphov till det vi idag känner som Maison Marchand-Tawse.

Domaine Marchand-Tawse viner är i första hand gjorda på druvor från producentens egna egendomar men man köper också in druvor från andra odlare. Inställningen är biodynamisk, även om egendomen inte är certifierad, med biodynamiska principer i vingården, handskörd, naturlig jäst, jäsning i öppna jäskar och långa macerationstider. Vinerna lagras i ekfat, 10-100 procent nya beroende på vin och årgång. Man använder inte klarning och filtrerar sällan sina viner.

http://www.marchand-tawse.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du