Filtrera & anpassa

Viner från Castro Ventosa

Familjeegendomen Castro Ventosa grundades år 1752 av familjen Pérez. Idag drivs företaget av Ral Pérez som är den 10e generationen vinmakare i familjen. Ral Pérez är ett stort namn inom spansk vinmakning. Man skulle kunna kalla det han har för ...

Läs mer om Castro Ventosa

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Castro Ventosa

Familjeegendomen Castro Ventosa grundades år 1752 av familjen Pérez. Idag drivs företaget av Raúl Pérez som är den 10e generationen vinmakare i familjen. Raúl Pérez är ett stort namn inom spansk vinmakning. Man skulle kunna kalla det han har för ”rockstjärnestatus” då han fått ett högt anseende och stor respekt inom branschen. Han började sin karriär på familjeegendomen följt av flera års arbete på andra vingårdar. Idag är han tillbaka och driver gården tillsammans med Cesar Marquez som också gjort sig ett stort namn inom vinvärlden.

 

Castro Ventosa består av 75 hektar vingårdar beläget i Bierzo. Vinstockarna är mellan 80 och 130 år gamla, all skörd sker för hand och alla ”plottar” vinifieraras separat. Bierzo är en liten vinregion belägen i den nordvästra delen av Spanien. Vingårdarna ligger i en liten dal omgiven av berg. Det geografiska läget ger området ett mycket speciellt mikroklimat vilket ger idealiska förutsättningar för vinodling.

 

Vineriet ligger i byn Valtuille de Abajo vid foten av en kulle där "Castro" är beläget. Castro är en ruin av ett gammalt romerskt fort som man kan beskåda över hela byn Valtuille de Abajo. Några av Castro Ventosas vingårdar är planterade på just denna kulle. Namnet Castro Ventosa betyder "Det blåsiga slottet".

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du