Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Central Otago

Central Otago är en del av det mycket större området Otago och det är här i de centrala delarna vi hittar de flesta vingårdarna. Det här är världens sydligaste vinområde. Landskapet är dramatiskt, med vackra floder och snötäckta berg - men ...

Läs mer om Central Otago i Nya Zeeland
Dölj atlas

Mer om viner från Central Otago


Central Otago är en del av det mycket större området Otago och det är här i de centrala delarna vi hittar de flesta vingårdarna. Det här är världens sydligaste vinområde. Landskapet är dramatiskt, med vackra floder och snötäckta berg - men berömmelsen som en av landets och South Islands mest intressant vinregioner är en ganska ny företeelse.

1997 fanns här bara 14 vinproducenter och 200 hektar vinmark. Knappt tio år senare fanns det 82 egendomar i Central Otago och 1 150 hektar var planterade med druvor. Idag finns drygt 1 900 hektar och området står för 2,4 procent av produktionen. Pinot noir är den klart dominerande druvsorten (1400 hektar) följt av pinot gris, riesling, chardonnay och sauvignon blanc. Och just pinot från Central Otago hyllas i dag av vinälskare världen över.

Som på så många andra ställen på Nya Zeeland planterades de första vinrankorna i området på mitten av 1800-talet. 1881 vann Jean Feraud och hans “burgundy” från Central Otago guldmedalj i Sydney men det var på 1970-talet som den moderna historien börjar och som sagt mycket senare som expansionen tog fart.

Klimatet är förstås svalt - till och med extremt - och vinproducenterna har fått välja växtplatser noggrant. De flesta jordmåner är magra, steniga och väldränerade vilket också gynnat kvalitetsproduktion av druvor.

Området har flera underdistrikt. Dessa inkluderar Wanaka, Gibbston, Bannockburn, Alexandra, Bendigo och Cromwell/Lowburn/Pisa.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du