Filtrera & anpassa

Viner från Plaimont

Producenten Plaimont hittar vi i Saint Mont två timmars bilresa söder om Bordeaux i hjärtat av Bas Armagnac. Regionen var känd redan under medeltiden, men slogs nästan ut av kombinationen av Phylloxera vinlusen, mögelangrepp och migration till ...

Läs mer om Plaimont

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Plaimont

Producenten Plaimont hittar vi i Saint Mont två timmars bilresa söder om Bordeaux i hjärtat av Bas Armagnac. Regionen var känd redan under medeltiden, men slogs nästan ut av kombinationen av Phylloxera (vinlusen), mögelangrepp och migration till städerna, framför allt till Toulouse, där många människor arbetade på flygplansfabriker. 1950 fanns det bara ett fåtal hektar kvar till vinodling - resten lämnades att bli Armagnac. Vi kan tacka André Dubosc för områdets renässans som vinregion. Uppvuxen i en vinodlarfamilj upptäckte han tillsammans med sin vän André Daguin under en Kalifornienresa vad amerikanerna kunde få ut av nästan bortglömda druvor från hans hemregion. Tillbaka i Frankrike igen skapade han 1979 ett kooperativ, Plaimont, som bildades av tre redan existerande kooperativ och som skulle koncentrera sig på lokala druvor varav många riskerade utrotning. Kooperativet har också ett konservatorium för gamla druvor och gör vin från Frankrikes kanske äldsta produktiva vinstockar, planterade mellan 1800 och 1830.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du