Filtrera & anpassa

Viner från Vouvray, Frankrike

Vouvray, beläget i Loiredalen i Frankrike, är ett av de mest kända vindistrikten i regionen. Området är känt för sina mousserande och stilla vita viner, som framställs av Chenin Blanc-druvor som odlas på kalkstensjordarna runt staden Vouvray.Vouvray ...

Läs mer om Vouvray i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Vouvray


Vouvray, beläget i Loiredalen i Frankrike, är ett av de mest kända vindistrikten i regionen. Området är känt för sina mousserande och stilla vita viner, som framställs av Chenin Blanc-druvor som odlas på kalkstensjordarna runt staden Vouvray.

Vouvray har en rik historia som sträcker sig tillbaka till romartiden, och området har varit känt för sin vinproduktion sedan medeltiden. Under 1800-talet blev Vouvray allt mer känt för sina mousserande viner, som vann popularitet hos kungligheter och aristokrater i hela Europa.

Vidare är Vouvray hem för många små vinproducenter som producerar handgjorda viner av hög kvalitet. Eftersom området är relativt litet, med en yta på bara cirka 2 000 hektar, har de lokala vinmakarna möjlighet att arbeta nära med druvorna och skapa unika smaker som är unika för området.

Vouvray-viner har en distinkt smakprofil som är unik för Chenin Blanc-druvan. Vinerna är ofta fruktiga och blommiga, med toner av honung och aprikos, men kan också ha en mineralisk ton från kalkstensjorden.

När du besöker Vouvray kan du njuta av vinprovningar hos de lokala producenterna, besöka de pittoreska byarna och vingårdarna som ligger längs Loirefloden och utforska den vackra landsbygden i området.

Sammanfattningsvis är Vouvray ett av de mest fascinerande och mångsidiga vinområdena i Frankrike, känt för sina högkvalitativa mousserande och stilla viner som är unika för Chenin Blanc-druvan och kalkstensjorden i området. Det är en plats som är väl värt ett besök för vinälskare och resenärer som vill uppleva en autentisk del av Frankrike.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du