Filtrera & anpassa

Viner från Touraine, Frankrike

Om Chenin Blanc är kungen av Anjou-Saumur så är Cabernet Franc tveklöst drottningen av Touraine. Det är du hittar de fantastiska röda vinerna från Chinon, Bourgeuil och St-Nicolas-de-Bourgeuil.Touraine är ett av de volymmässigt viktigaste distrikten ...

Läs mer om Touraine i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Touraine


Om Chenin Blanc är kungen av Anjou-Saumur så är Cabernet Franc tveklöst drottningen av Touraine. Det är du hittar de fantastiska röda vinerna från Chinon, Bourgeuil och St-Nicolas-de-Bourgeuil.

Touraine är ett av de volymmässigt viktigaste distrikten i regionen Loire - med röda, vita, mousserande och rosa viner.  De vita är mestadels torra och friska och gjorda på druvor som chenin blanc (varav väldigt mycket går till mousserande vin), sauvignon blanc och arbois men också chardonnay.

De röda planteringarna domineras av gamay följt av  cabernet franc, cabernet sauvignon, cot (malbec), pinot noir och pinot d'Taunois (och en del andra som exempelvis grolleau). Generellt sätt gör man friska och balanserade viner med bra fruktsmak. Det vita är generellt sett krispiga och de röda friska och mjuka - riktiga matviner med bra balans och rena bärsmaker.

Vindistrikt i Touraine

Chinon, Bourgueil och St-Nicolas-de-Bourguiil ligger alla i den västra delen av regionen och påverkas både av Atlanten 200 km västerut och det kontinentala inlandsklimatet. De tre distrikten domineras nästen helt och hållet av röda viner gjorda på Cabernet Franc från jordar som består av sand, grus och kalksten - och de tillhör de bästa som görs på druvsorten oavsett vilken region du jämför med. 

På den vita sidan är det Vouvray som står ut. Distriktet domineras till stor del av mousserande viner gjorda enligt den traditionella metoden med en andra jäsning på flaska. Men det är framförallt de friska och ytterst långlivade stilla vinerna på Chenin Blanc som gett distriktet sitt rykte. Vit Vouvray tillhör vinvärlden mest egensinniga viner och kan ha doft och smak med inslag av honung, vax, hö och eller en touch av gummi (gummistövel är en vanlig vinprovarterm). Det kan göras helt torrt, halvtorrt eller sött men det har nästan alltid en otrolig fräschör och en läcker mineralitet och de kan lagras i decennier. 

Montlouis AOC eller AOP är ett annat litet distrikt som gör liknande viner som de i Vouvray och som man numera ser allt oftare. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du