Filtrera & anpassa

Viner från Saumur-Champigny, Frankrike

Vindistriktet Saumur-Champigny ligger i Loire-dalen i Frankrike och är känt för sina utsökta röda viner som produceras av Cabernet Franc-druvor. Detta område är unikt eftersom det har en varierande terroir som gör att vinerna har olika smaker och ...

Läs mer om Saumur-Champigny i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Saumur-Champigny


Vindistriktet Saumur-Champigny ligger i Loire-dalen i Frankrike och är känt för sina utsökta röda viner som produceras av Cabernet Franc-druvor. Detta område är unikt eftersom det har en varierande terroir som gör att vinerna har olika smaker och aromer beroende på var druvorna odlas.

Saumur-Champigny ligger i den östra delen av Loire-dalen och har ett milt klimat med milda vintrar och varma somrar. Jordmånen är också varierande, med en blandning av kalksten, lera och sandsten. Detta ger vinerna en speciell karaktär och terroiren har också gjort det möjligt för vinmakarna att odla druvor med hög kvalitet.

Cabernet Franc är den primära druvan som används för att göra vinerna i Saumur-Champigny. Druvan trivs i området och ger en djup röd färg till vinerna, samt en kryddig och fruktig smak med inslag av björnbär, krusbär och paprika. De flesta vinerna från Saumur-Champigny är relativt lätta och fruktiga, men det finns också en del som är mer fylliga och komplexa.

Det finns många vinmakare i Saumur-Champigny som producerar världsberömda viner. De flesta av dem använder traditionella metoder och låter vinet jäsa och mogna på ekfat. Detta ger vinerna en unik smak och arom som gör dem eftertraktade av vinälskare över hela världen.

Det finns också många vingårdar i området som är öppna för besökare. Detta ger en unik möjlighet att lära sig mer om vinodling och produktion, samt att smaka på de olika vinerna från regionen. En av de mest kända vingårdarna i Saumur-Champigny är Chateau de Villeneuve, som producerar några av de mest prestigefyllda vinerna i regionen.

Sammanfattningsvis är Saumur-Champigny en av de mest spännande vinregionerna i Loire-dalen. Dess varierande terroir och användningen av Cabernet Franc-druvan ger vinerna en unik smak och arom som är svår att hitta någon annanstans i världen. För vinälskare är det en destination som definitivt är värd ett besök.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du