Filtrera & anpassa

Viner från St-Véran, Frankrike

Saint Veran är ett av de mest kända vindistrikten i Bourgogne, Frankrike, känt för sina högkvalitativa vita viner. Distriktet ligger i södra Bourgogne, mellan byarna Solutré-Pouilly och Viré-Clessé.Vingårdarna i Saint Veran täcker en yta på cirka 650 ...

Läs mer om St-Véran i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från St-Véran


Saint Veran är ett av de mest kända vindistrikten i Bourgogne, Frankrike, känt för sina högkvalitativa vita viner. Distriktet ligger i södra Bourgogne, mellan byarna Solutré-Pouilly och Viré-Clessé.

Vingårdarna i Saint Veran täcker en yta på cirka 650 hektar och består av små och medelstora familjeägda vingårdar. Druvorna som används för att producera vinerna är huvudsakligen chardonnaydruvor och odlas på de kalkrika sluttningarna runt byn.

Vinerna från Saint Veran är kända för sin subtila mineralitet, fruktighet och friskhet, och är mycket uppskattade av vinälskare världen över. Vinerna har ofta en karaktäristisk smak av citrusfrukter, gula äpplen och nötter, och har en subtil syra som balanserar vinets smaker.

För att garantera högsta kvalitet och upprätthålla regionens vintraditioner, följer vinproducenterna i Saint Veran strikta regler och riktlinjer för hur druvorna ska odlas och vinet ska tillverkas. Vinerna är klassificerade som en del av de större Mâcon Villages appellationerna och produceras enligt specifika krav gällande druvsorter, vinmakningstekniker och lagring.

Saint Veran är också en populär turistdestination för vinälskare som vill upptäcka regionens rika vintradition och vackra landskap. Besökare kan njuta av vinprovningar och rundvandringar på vingårdar och vinkällare i området, samt upptäcka byns historiska sevärdheter.

Sammanfattningsvis är Saint Veran en välkänd del av Bourgognes vinregion, känd för sina högkvalitativa vita viner. Vinerna från distriktet utmärks av sin subtila mineralitet, fruktighet och friskhet, och är mycket uppskattade av vinälskare världen över. Regionen är också en populär turistdestination som lockar besökare med sitt rika kulturarv och sina vackra landskap.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du