Filtrera & anpassa

Viner från Santenay, Frankrike

Södra Cte de Beaune i Bourgogne är så starkt förknippat med vitt vin att det är lite överraskande att regionens sydligaste utposter, Santenay och Maranges, nästan helt domineras av röda, friska, bäriga och välgjorda viner på på pinot noir.Jordmånen ...

Läs mer om Santenay i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Santenay


Södra Côte de Beaune i Bourgogne är så starkt förknippat med vitt vin att det är lite överraskande att regionens sydligaste utposter, Santenay och Maranges, nästan helt domineras av röda, friska, bäriga och välgjorda viner på på pinot noir.

Jordmånen varierar kraftigt i Santenay. Här finns inga grand cru-vingårdar men väl 12 premier cru-klassificerade vingårdar som ligger utspridda över hela kommunen. De buteljeras antingen som Santenay Premier Cru + vingårdsnamnet eller bara som Santenay Premier Cru (i det senare fallet kan de vara en blandning från flera olika lägen.

De 12 premier cruerna är: Beauregard, Beaurepaire, Clos de Tavannes, Clos des Mouches, Clos Faubard, Clos Rousseau, Grand Clos Rousseau, La Comme, La Maladière, Les Gravières, Les Gravières-Clos de Tavannes och Passetemps.

Nästan allt vin är rött och gjort på pinot noir även om AOP-bestämmelserna tillåter upp till 15 procent gröna druvor i de röda vinerna (chardonnay, pinot blanc och pinot gris) och den lilla mängden vitt som görs kan göras på både chardonnay och pinot blanc men nästan allt vitt är 100 procent chardonnay.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du