Filtrera & anpassa

Viner från Rully, Frankrike

I Bourgognedistriktet Rully AOP i norra Cte Chalonnaise görs mest lätta friska torra vita viner på chardonnay som jäser och lagras på ekfat. När vädret är gynnsamt kan detta ge lite mer fylliga, runda äppel- och citrussmaker. De har sällan tyngden ...

Läs mer om Rully i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från det angivna distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner
Dölj atlas

Mer om viner från Rully


I Bourgognedistriktet Rully AOP i norra Côte Chalonnaise görs mest lätta friska torra vita viner på chardonnay som jäser och lagras på ekfat. När vädret är gynnsamt kan detta ge lite mer fylliga, runda äppel- och citrussmaker. De har sällan tyngden som vinerna från Montagny kan ha men som bäst har de fin frukt, en utpräglad kryddig blommighet och fin längd i smaken. Inte helt olikt vinerna från Chassagne-Montrachet.

Rully är också centrum för produktionen av Crémant de Bourgogne - Bourgognes mousserande vin som görs med hjälp av den traditionella metoden med en andra jäsning på flaska. Under lite sämre år går mycket av de gröna druvorna till bubbel. En tredjedel av allt vin som produceras är rött på pinot noir och även dessa tenderar att vara lite lättare i stilen - men inte utan finess och djup i smaken.

Jordmånen i Rully är en blandning av kalksten, märgel och lera. Distriktet har inte mindre än 23 lägen som är klassificerade som premier cru (alla väst eller sydväst om byn Rully) och som buteljeras antingen som Rully Premier Cru + vingårdsnamnet eller bara som Rully Premier Cru (i vilket fall de får vara en blandning av olika vingårdslägen).

De 23 premier cru-vingårdarna är: Agneux, Champs Cloux, Chapitre, Clos du Chaigne, Clos St Jacques, Cloux, Grésigny, La Bressande, La Fosse, La Pucelle, La Renarde, Le Meix Cadot, Le Meix Caillet, Les Pierres, Margotés, Marissou, Molesme, Montpalais, Pillot, Préaux, Rabourcé, Raclot och Vauvry.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du