Filtrera & anpassa

Viner från Pouilly-Vinzelles, Frankrike

Pouilly Vinzelles är en liten by och kommun som ligger i hjärtat av Bourgogne vinregionen i Frankrike. Detta vindistrikt är känt för sina högkvalitativa vita viner som tillverkas från chardonnaydruvor som odlas på de kalkstensrika sluttningarna runt ...

Läs mer om Pouilly-Vinzelles i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Pouilly-Vinzelles


Pouilly Vinzelles är en liten by och kommun som ligger i hjärtat av Bourgogne vinregionen i Frankrike. Detta vindistrikt är känt för sina högkvalitativa vita viner som tillverkas från chardonnaydruvor som odlas på de kalkstensrika sluttningarna runt byn.

Historiskt sett har Pouilly Vinzelles varit en viktig del av Bourgognes vinproduktion. Området nämns redan i medeltida dokument och var en gång en av de största producenterna av vin i regionen. Idag producerar byn fortfarande några av de mest eftertraktade vinerna i området.

Vinerna från Pouilly Vinzelles är kända för sin karaktäristiska mineralitet och elegans. De kalkstensrika jordarna ger vinerna en subtil krispighet och en distinkt mineralton som kännetecknar vinerna från regionen. Chardonnaydruvorna odlas med stor omsorg och handplockas för att säkerställa högsta kvalitet.

Pouilly Vinzelles är en del av de större Pouilly-Fuissé appellationerna, som är en av de mest ansedda appellationerna i Bourgogne. Detta betyder att vinerna från Pouilly Vinzelles produceras enligt strikta regler som garanterar högsta kvalitet och att de uppfyller specifika krav vad gäller druvsorter, vinmakningstekniker och lagring.

Vingårdarna i Pouilly Vinzelles täcker en yta på cirka 100 hektar och består av flera små och medelstora vingårdar. Dessa vingårdar är ofta familjeägda och odlas med stor omsorg och traditionella metoder.

Pouilly Vinzelles är också en populär turistdestination för vinälskare som vill utforska Bourgognes vackra landskap och provsmaka några av regionens finaste viner. Byggnaderna i byn har en traditionell arkitektur och besökare kan njuta av en mångfald av vinprovningsmöjligheter på vingårdar och vinkällare i området.

Sammanfattningsvis är Pouilly Vinzelles en av de mest ansedda vinregionerna i Bourgogne, känd för sina högkvalitativa vita viner som utmärks av mineralitet och elegans. Området är rikt på historia och tradition och attraherar turister från hela världen som vill utforska regionens rika vintradition.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du