Filtrera & anpassa

Viner från Petit Chablis, Frankrike

Petit Chablis är en av de mest kända vindistrikten i Bordeaux i Frankrike. Området ligger norr om den berömda staden Chablis och producerar några av de finaste vita vinerna i världen. Det är också ett av de minsta distrikten i regionen, med cirka 1 ...

Läs mer om Petit Chablis i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Petit Chablis


Petit Chablis är en av de mest kända vindistrikten i Bordeaux i Frankrike. Området ligger norr om den berömda staden Chablis och producerar några av de finaste vita vinerna i världen. Det är också ett av de minsta distrikten i regionen, med cirka 1 000 hektar vingårdar.

Vinerna från Petit Chablis är kända för sin fräschhet och elegans, med en uppfriskande syrlighet och subtila aromer av citrus och äpplen. De är gjorda av 100% Chardonnay-druvor, som trivs i de kalkrika jordarna och den svala klimatet i området. Viner från Petit Chablis är ofta lite billigare än de från Chablis eller Premier Cru-områdena, men de har fortfarande en imponerande kvalitet.

En av anledningarna till att Petit Chablis är så framgångsrik är den hårda kontrollen som utövas av regionens vinmakare. Det finns strikta regler för hur druvorna odlas och hur vinet görs, vilket garanterar att varje flaska har samma höga kvalitet. Vinodlingarna är också belägna på sluttningarna längs med floden Serein, vilket ger en perfekt exponering för solen och tillräckligt med dränering för att skapa optimala växtförhållanden.

Förutom att producera högkvalitativa viner är Petit Chablis också ett populärt resmål för vinälskare från hela världen. Besökare kan njuta av vackra landskap och pittoreska byar, samt ta del av vingårdarnas historia och traditioner. Det finns också många restauranger som serverar lokala specialiteter, tillsammans med vinlistor som inkluderar några av regionens finaste viner.

Sammanfattningsvis är Petit Chablis ett av de mest kända och respekterade vindistrikten i Bordeaux, känt för sina högkvalitativa vita viner, strikta kontroller och vackra landskap. Om du någonsin har chansen att besöka området, bör du definitivt prova några av dess berömda viner och uppleva dess charm och skönhet på egen hand.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du