Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Julienas

Vindistriktet Juliénas i Bordeaux, Frankrike, är känt för att producera några av de finaste röda vinerna i världen. Området ligger i Rhne-dalen, mellan bergen i Beaujolais och de fruktbara slätterna i Bresse. Vinerna som produceras här är gjorda av ...

Läs mer om Julienas i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Julienas


Vindistriktet Juliénas i Bordeaux, Frankrike, är känt för att producera några av de finaste röda vinerna i världen. Området ligger i Rhône-dalen, mellan bergen i Beaujolais och de fruktbara slätterna i Bresse. Vinerna som produceras här är gjorda av druvsorten Gamay, som ger ett vin med en intensiv fruktig smak och en mjuk tanninstruktur.

Juliénas har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till romartiden. Det var under denna tid som vinstockarna först planterades i området och sedan dess har regionen blomstrat till en av de mest prestigefyllda vinregionerna i Frankrike.

Vingårdarna i Juliénas är belägna på sluttningarna i Beaujolais och det milda klimatet i området är idealiskt för att odla Gamay-druvan. Jordmånen består av granit och lera, vilket ger vinerna sin karakteristiska smak och doft.

När man talar om Juliénas-viner tänker man oftast på deras fruktiga smak, med en hint av körsbär och svarta vinbär. Dessa smaker kombineras med en mjuk tanninstruktur som gör vinerna lätta att dricka och mycket tilltalande för de som söker en mer subtil upplevelse än vad de rikare, kraftigare röda vinerna erbjuder.

?'ven om Juliénas är känt för sina röda viner, produceras det också vita viner i området, gjorda av druvsorten Chardonnay. Dessa viner har en mer subtil smak än de röda vinerna och är ofta mer lämpade för lättare måltider.

Juliénas-viner är kända för sin höga kvalitet och de är ofta mycket eftertraktade av vinälskare över hela världen. Området är också en populär turistdestination, särskilt för de som är intresserade av vinproduktion och vingårdar.

Slutligen är Juliénas ett exempel på en region som har förvaltat sin historia och traditioner på ett framgångsrikt sätt, samtidigt som man har anpassat sig till nya teknologier och marknader. Detta har gjort det möjligt för regionen att fortsätta producera några av de mest omtyckta vinerna i världen, och att fortsätta vara en viktig del av Frankrikes stolta vintradition.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du