Filtrera & anpassa

Viner från Flagey-Echezeaux, Frankrike

Flagey-Echezeaux är ett av de mest prestigefyllda vindistrikten i Bordeaux i Frankrike. Det ligger i regionen Cte de Nuits, som är känd för sina utmärkta Pinot Noir-viner. Flagey-Echezeaux producerar några av de mest eftertraktade röda vinerna i ...

Läs mer om Flagey-Echezeaux i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Flagey-Echezeaux


Flagey-Echezeaux är ett av de mest prestigefyllda vindistrikten i Bordeaux i Frankrike. Det ligger i regionen Côte de Nuits, som är känd för sina utmärkta Pinot Noir-viner. Flagey-Echezeaux producerar några av de mest eftertraktade röda vinerna i världen, vilket gör det till ett måste-besök för alla vinälskare.

Vindistriktet är uppkallat efter två byar, Flagey och Echezeaux, som ligger i hjärtat av området. Här odlas druvor på sluttningar med varierande exponering och jordmån, vilket ger vinerna deras unika karaktär. De kalkhaltiga och steniga jordarna i Flagey-??chezeaux är perfekta för Pinot Noir-druvor, vilket ger vinerna en intensiv fruktighet och en mjuk textur.

Vinerna från Flagey-Echezeaux är kända för sin elegans och komplexitet. De är vanligtvis djupa rubinröda i färgen med inslag av lila. Doften är ofta av röda frukter, som hallon och körsbär, med inslag av lakrits och kryddor. Smaken är mjuk och fruktig med fina tanniner som ger vinet en lång och behaglig eftersmak.

Flagey-Echezeaux är känt för sina Grand Cru-viner, som rankas högst inom hierarkin av Bordeaux-viner. Dessa viner är gjorda av de finaste druvorna från de bästa lägena i området och är kända för sin elegans, komplexitet och långvarighet. Flagey-Echezeauxs Grand Cru-viner är en investering för framtiden och kan lagras i flera årtionden.

En annan anmärkningsvärd egenskap hos Flagey-Echezeaux är dess exceptionella vinmakare. Många av de mest kända vinmakarna i Bordeaux har sina rötter i Flagey-Echezeaux, och deras expertis och passion för vinodling har bidragit till områdets framgång.

För att uppleva Flagey-Echezeauxs fantastiska viner kan man besöka någon av de många vingårdar och provningslokaler som finns i området. Här kan man prova på olika viner och lära sig om vinodlingsprocessen och historien bakom dessa berömda viner.

Sammanfattningsvis är Flagey-Echezeaux ett av de mest prestigefyllda vindistrikten i Bordeaux i Frankrike. Det är känt för sina Pinot Noir-viner av högsta kvalitet och sin elegans och komplexitet. Vinerna är en investering för framtiden och kan lagras i flera årtionden. Besök vingårdar och provningslokaler för att uppleva dessa fantastiska viner och lära dig mer om vinodlingsprocessen och historien bakom dem.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du