Filtrera & anpassa

Viner från Corton-Charlemagne, Frankrike

Corton-Charlemagne är ett av de mest prestigefyllda vindistrikten i Frankrike och är beläget i regionen Bordeaux. Detta distrikt är känt för att producera några av världens finaste viner, som är eftertraktade av vinälskare och samlare över hela ...

Läs mer om Corton-Charlemagne i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Corton-Charlemagne


Corton-Charlemagne är ett av de mest prestigefyllda vindistrikten i Frankrike och är beläget i regionen Bordeaux. Detta distrikt är känt för att producera några av världens finaste viner, som är eftertraktade av vinälskare och samlare över hela världen.

Corton-Charlemagne är beläget i Côte de Beaune, en del av Burgund, och omfattar 3,7 hektar med vingårdar. Dessa vingårdar har en sydöstlig exponering och ligger på en höjd av 300 meter över havet, vilket ger dem en idealisk plats för vinodling.

Vindistriktet Corton-Charlemagne är känt för att producera viner av högsta kvalitet, särskilt från druvsorten Chardonnay. Dessa viner har en unik smakprofil som är känd för sin balans mellan fruktighet, syra och mineralitet. Vinerna från Corton-Charlemagne är också kända för sin långa livslängd, vilket gör dem till en populär investering för samlare.

Vingårdarna i Corton-Charlemagne är kända för att ha en unik jordmån som består av kalksten och lerjord. Detta ger druvorna en särskild mineralitet och syra, som ger vinerna deras karaktäristiska smakprofil. Vingårdarna odlas enligt traditionella metoder och sköts med stor omsorg för att säkerställa högsta kvalitet på druvorna.

Corton-Charlemagne har en lång och fascinerande historia. Namnet 'Corton' kommer från det galliska ordet 'curtis' som betyder 'domän' eller 'egendom'. Detta hänvisar till det faktum att vingårdarna i Corton-Charlemagne har varit kända sedan romartiden. Namnet 'Charlemagne' har lagts till för att hedra Karl den store, som enligt legenden ska ha haft en av sina favoritviner från detta område.

Idag är Corton-Charlemagne en av de mest eftertraktade vinerna i världen. Vinerna från detta område är kända för sin höga kvalitet och sin unika smakprofil, och är en symbol för franskt vinmakeri på högsta nivå. Om du någonsin får chansen att prova vinet från Corton-Charlemagne, se till att ta tillfället i akt, för det är en upplevelse du inte vill missa!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du