Filtrera & anpassa

Viner från Charmes-Chambertin

För att börja med, Charmes-Chambertin är en del av vindistriktet Gevrey-Chambertin i Cte de Nuits, som ligger i Bourgogne-regionen i Frankrike. Det är en av de mest eftertraktade vinregionerna i världen, känt för sina kraftfulla och komplexa röda ...

Läs mer om Charmes-Chambertin i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Charmes-Chambertin


För att börja med, Charmes-Chambertin är en del av vindistriktet Gevrey-Chambertin i Côte de Nuits, som ligger i Bourgogne-regionen i Frankrike. Det är en av de mest eftertraktade vinregionerna i världen, känt för sina kraftfulla och komplexa röda viner gjorda på Pinot Noir-druvor.

Charmes-Chambertin är en av de mest prestigefyllda appellationerna i området, och dess viner anses vara bland de bästa i världen. Charmes-Chambertin-vinerna är kända för sin intensiva smak, höga syra och fina tanniner som ger en långvarig eftersmak. De flesta av vingårdarna i Charmes-Chambertin är belägna på en sluttning som vetter mot öst, vilket ger vinerna en unik karaktär.

För att producera Charmes-Chambertin-viner används Pinot Noir-druvor som är handplockade och noggrant sorterade för att säkerställa att bara de bästa druvorna används i vinframställningen. Druvorna fermenteras sedan i ekfat och åldras i minst 18 månader för att ge vinet dess karakteristiska smak och textur. Vinet kan åldras i upp till 20 år eller mer, vilket ger det en ännu mer komplex och djup smak.

Charmes-Chambertin-vinerna är också kända för sin höga kvalitet och begränsade produktion. Endast ett fåtal vingårdar har tillstånd att producera Charmes-Chambertin-viner, vilket gör dem till en av de mest eftertraktade och exklusiva vinerna i världen.

Trots att Charmes-Chambertin är en relativt liten appellation, är dess betydelse inom vinindustrin enorm. Vinerna från Charmes-Chambertin har vunnit flera utmärkelser och hyllningar, vilket har bidragit till att öka deras popularitet och status. Många vinälskare och samlare ser Charmes-Chambertin som en av de mest ikoniska vinerna i världen.

Sammanfattningsvis är Charmes-Chambertin ett vindistrikt som är känt för sina högkvalitativa och exklusiva viner gjorda på Pinot Noir-druvor. Dess viner anses vara bland de bästa i världen, och deras höga kvalitet och begränsade produktion gör dem till en av de mest eftertraktade vinerna i världen.


Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du