Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Bâtard-Montrachet

Vindistriktet Btard-Montrachet i Bordeaux, Frankrike, är känt för sina högkvalitativa viner. Denna region sträcker sig över en yta av endast 3,7 hektar och är belägen på sluttningarna av Cte de Beaune, i Burgund. Vingårdarna i detta område är kända ...

Läs mer om Bâtard-Montrachet i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Bâtard-Montrachet


Vindistriktet Bâtard-Montrachet i Bordeaux, Frankrike, är känt för sina högkvalitativa viner. Denna region sträcker sig över en yta av endast 3,7 hektar och är belägen på sluttningarna av Côte de Beaune, i Burgund. Vingårdarna i detta område är kända för att producera några av världens mest berömda vita viner, som är gjorda av druvsorten Chardonnay.

Bâtard-Montrachet är en appellation d'origine contrôlée (AOC) som kräver strikta regler för vinproduktion. Vinrankorna odlas på en sluttning som lutar mot sydöst, vilket ger dem optimalt solljus under dagen. Jordmånen består huvudsakligen av lera och kalksten, vilket ger vinerna en karakteristisk mineralig smak.

Bâtard-Montrachet-vinerna har en subtil balans mellan fruktighet och syra, vilket ger dem en omisskännlig smakprofil. De är oftast ganska tunga och rika, med en smörig textur och en lång eftersmak. Dessa viner är kända för att ha en hög lagringspotential, vilket innebär att de kan åldras under många år utan att förlora sin smak eller karaktär.

En flaska Bâtard-Montrachet kan vara ganska dyr, eftersom det krävs mycket arbete för att producera en högkvalitativ vin. Vinmakarna måste handplocka druvorna och de måste också pressas försiktigt för att undvika att fruktköttet och skalarna blandas. Vinet måste sedan åldras på fat under flera månader eller till och med år innan det flaskas.

Trots det höga priset är Bâtard-Montrachet-viner mycket populära bland vinälskare runt om i världen. De är också mycket eftertraktade av samlare som letar efter sällsynta och högkvalitativa viner att lägga till sina samlingar.

Sammanfattningsvis är Bâtard-Montrachet-viner från Bordeaux i Frankrike kända för sin höga kvalitet och subtila smakprofil. Dessa viner produceras i en mycket liten region och kräver strikta regler för vinproduktion. Med en hög lagringspotential och en karakteristisk smakprofil är Bâtard-Montrachet-viner ett utmärkt val för vinälskare och samlare runt om i världen.


Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du