Filtrera & anpassa

Viner från Lalandes de Pomerol, Frankrike

Lalande-de-Pomerol är en liten appellation belägen på högra stranden av floden Gironde i Bordeaux, Frankrike. Detta vindistrikt, som är känt för sin rika historia och högkvalitativa viner, omges av de berömda appellationerna Pomerol och Saint-milion. ...

Läs mer om Lalandes de Pomerol i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Lalandes de Pomerol


Lalande-de-Pomerol är en liten appellation belägen på högra stranden av floden Gironde i Bordeaux, Frankrike. Detta vindistrikt, som är känt för sin rika historia och högkvalitativa viner, omges av de berömda appellationerna Pomerol och Saint-??milion.

Lalande-de-Pomerol täcker ungefär 1 200 hektar och producerar främst röda viner gjorda på druvorna Merlot, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon. De bästa vinerna från Lalande-de-Pomerol har en komplex och koncentrerad smakprofil med toner av mörka frukter, tobak och kryddor. De är också kända för sin mjuka och silkeslena textur, vilket är resultatet av den sandiga jorden och den milda klimatet i området.

Lalande-de-Pomerol har en rik historia som sträcker sig tillbaka till romartiden, men det var under medeltiden som området började producera vin i större skala. Under 1700-talet var Lalande-de-Pomerol en av de mest eftertraktade vinerna i Bordeaux, men efter den franska revolutionen minskade produktionen av vin kraftigt.

Det var inte förrän på 1900-talet som vinproduktionen i Lalande-de-Pomerol återhämtade sig. Idag är området känt för att producera några av de mest intressanta vinerna i Bordeaux, och det har fått erkännande från både kritiker och vinälskare över hela världen.

En av anledningarna till att Lalande-de-Pomerol har blivit så framgångsrik är dess unika terroir. Jorden i området består huvudsakligen av sand och grus, vilket ger vinerna sin mjuka och silkeslena textur. Dessutom ger det milda klimatet druvorna tid att mogna fullt ut, vilket leder till en koncentrerad smakprofil.

Lalande-de-Pomerol är också känt för sina små producenter, som oftast är familjeägda och fokuserar på att producera högkvalitativa viner i små kvantiteter. Dessa viner är vanligtvis dyra och sällsynta, men för den som vill uppleva det bästa av Bordeaux är de väl värda att söka efter.

I slutändan är Lalande-de-Pomerol ett av Bordeaux mest intressanta och unika vindistrikt. Dess kombination av unik terroir, rik historia och högkvalitativa viner gör det till ett måste-besök för alla som är intresserade av vin. Så nästa gång du är i Frankrike, glöm inte att ta en titt på Lalande-de-Pomerol och njut av en av de mest spännande vinupplevelserna som Bordeaux har att erbjuda.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du