Filtrera & anpassa

Viner producerade i Fronsac

Fronsac är en av de mest fascinerande vinregionerna i Bordeaux, Frankrike. Detta område, som sträcker sig över ca 800 hektar, ligger på högra stranden av floden Dordogne, bara en kort bilresa från Bordeaux stad. Fronsac har en lång och rik historia ...

Läs mer om Fronsac i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Fronsac


Fronsac är en av de mest fascinerande vinregionerna i Bordeaux, Frankrike. Detta område, som sträcker sig över ca 800 hektar, ligger på högra stranden av floden Dordogne, bara en kort bilresa från Bordeaux stad. Fronsac har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till romartiden, men dess vinvärld började ta form under 1700-talet.

Fronsac är en del av Bordeaux vinregionen och har samma druvsorter som andra områden i Bordeaux, dvs. merlot, cabernet franc och cabernet sauvignon. Men Fronsac har en unik jordmån bestående av kalksten och lerjord som ger druvorna en särskild karaktär och smak.

Vinerna från Fronsac är kända för att ha en kraftfull och koncentrerad smak, med en förmåga att åldras väl. De är ofta blandning av merlot och cabernet franc, men en del vingårdar använder också cabernet sauvignon i sina blandningar. Fronsac-viner har en stor bredd av smaker, från fruktiga och mjuka till tanninrika och komplexa.

Fronsac är också känt för sin vackra landsbygd, med kullar och sluttningar täckta av vinodlingar och gamla vingårdar. Det finns många små och pittoreska byar runt området, där besökare kan uppleva det franska landsbygdslivet och njuta av god mat och vin.

Fronsac har dock inte alltid varit en lätt plats att producera vin på. Det har varit flera utmaningar genom åren, inklusive vinlusen som härjade i Europa under 1800-talet och krigstidens förstörelse under 1900-talet. Men tack vare de passionerade vinmakarna och deras hårda arbete har Fronsac lyckats återhämta sig och producerar idag några av de mest eftertraktade vinerna i Bordeaux.

Sammanfattningsvis är Fronsac en vinregion med en rik historia och en unik jordmån som ger dess viner en särskild karaktär. Dess viner är kraftfulla, koncentrerade och har en stor bredd av smaker. Fronsac är också en vacker landsbygd med många pittoreska byar och är väl värt ett besök för alla vinälskare.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du