Filtrera & anpassa

Viner från Côtes de Bourg, Frankrike

Ctes de Bourg är ett av de mindre kända vindistrikten i Bordeaux i Frankrike. Det ligger på den högra stranden av floden Gironde och är känt för sina röda viner som tillverkas från druvsorterna Merlot, Cabernet Sauvignon och Malbec.Ctes de Bourg ...

Läs mer om Côtes de Bourg i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Côtes de Bourg


Côtes de Bourg är ett av de mindre kända vindistrikten i Bordeaux i Frankrike. Det ligger på den högra stranden av floden Gironde och är känt för sina röda viner som tillverkas från druvsorterna Merlot, Cabernet Sauvignon och Malbec.

Côtes de Bourg anses vara en av de äldsta vinregionerna i Bordeaux, och dess historia går tillbaka till romartiden. Vindistriktet har dock inte alltid varit känt för sin kvalitetsvinproduktion. Under större delen av 1900-talet var Côtes de Bourg en mindre vinregion som producerade viner för den lokala marknaden. Det var först på 1990-talet som vinodlare började fokusera på högre kvalitet, vilket ledde till en ökad efterfrågan och popularitet.

Côtes de Bourg har en unik geografisk plats med kalksten och lerjordar som ger vinerna en annorlunda karaktär jämfört med de mer kända Bordeaux-vindistriktena. Klimatet är också annorlunda, med milda vintrar och varma somrar, vilket ger vinstockarna en längre växtsäsong. Denna längre växtsäsong resulterar i mjukare tanniner och fruktiga smaker i vinerna.

Vinerna från Côtes de Bourg är kända för att vara mjuka, fruktiga och välbalanserade. De har vanligtvis en djup röd färg och dofter av svarta vinbär, plommon och choklad. Smaken är komplex och välstrukturerad med mjuka tanniner och en angenäm syra.

Côtes de Bourg är en liten vinregion med en begränsad produktion, vilket gör att dess viner kan vara svåra att hitta utanför Frankrike. Men för den som är intresserad av att utforska Bordeauxs mindre kända vingårdar är Côtes de Bourg definitivt värt att upptäcka. De flesta vinodlare i området är fortfarande småskaliga och oberoende, vilket ger deras viner en personlig prägel och en annan karaktär än de mer kommersiella Bordeaux-vinerna.

I slutändan är Côtes de Bourg en spännande och unik vinregion med en rik historia och en lovande framtid. Dess viner representerar en annan sida av Bordeaux som är väl värd att utforska.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du