Filtrera & anpassa

Viner producerade på Sercial

Vindruvan Sercial är en av de mest karakteristiska druvorna från ön Madeira, Portugal. Den är vanligtvis använd i produktionen av Madeira-vin, men är också lämplig för att göra andra typer av viner och är också populär som borddruva.Sercial-vindruvor ...

Läs mer om Sercial
Dölj atlas

Mer om vin med Sercial

Vindruvan Sercial är en av de mest karakteristiska druvorna från ön Madeira, Portugal. Den är vanligtvis använd i produktionen av Madeira-vin, men är också lämplig för att göra andra typer av viner och är också populär som borddruva.

Sercial-vindruvor odlas främst på de högsta höjderna av Madeira, där den ständiga vinden och de karga förhållandena ger druvorna en intensiv och frisk smak. Druvorna mognar sent och kan därför vara känsliga för regn och kyla, vilket innebär att odlingen av Sercial-druvor kräver stor omsorg och uppmärksamhet.

När det gäller matparning är Sercial en mångsidig druva som passar till en mängd olika rätter. Dess höga syrahalt och torra smak gör den till en utmärkt följeslagare till fisk- och skaldjursrätter, särskilt de som serveras med en krämig sås eller smörig tillbehör. Sercial kan också gå bra med mjuka ostar och nötter, eller som en aperitif tillsammans med lättare förrätter.

Trots sin popularitet är Sercial en druva som fortfarande är relativt okänd utanför Madeira. Men för vinälskare som söker en torr, frisk och aromatisk druva, är Sercial ett utmärkt val. Med sina unika smaker och dess perfektion att para med en mängd olika rätter, är Sercial en vindruva som förtjänar mer uppmärksamhet och erkännande.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du