Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Sauvignon Gris

Sauvignon Gris är en spännande druva som har ökat i popularitet under de senaste åren. Ursprungligen kommer den från Frankrike, där den odlades i Bordeaux-området under lång tid. Numera växer den dock i många andra delar av världen, inklusive Nya ...

Läs mer om Sauvignon Gris
Dölj atlas

Mer om vin med Sauvignon Gris

Sauvignon Gris är en spännande druva som har ökat i popularitet under de senaste åren. Ursprungligen kommer den från Frankrike, där den odlades i Bordeaux-området under lång tid. Numera växer den dock i många andra delar av världen, inklusive Nya Zeeland, Chile och Kalifornien.

Denna druva ger ett vin med en lätt gulaktig färg och en subtil smakprofil som ofta beskrivs som en kombination av Sauvignon Blanc och Pinot Gris. Vinerna är ofta torra och friska, med toner av citrus, äpple och honung. Sauvignon Gris-viner passar utmärkt som aperitif eller till lättare fisk- eller skaldjursrätter.

Denna druva har dock inte alltid varit så populär. Under en tid ansågs den vara mindre viktig än Sauvignon Blanc, vilket ledde till att den nästan försvann helt från vingårdarna. Men tack vare en ökad efterfrågan på unika och annorlunda viner, har Sauvignon Gris gjort en imponerande comeback.

Vindruvan är relativt lätt att odla och trivs bäst i ett tempererat klimat med kalkhaltig jord. De flesta vingårdarna som odlar Sauvignon Gris ligger på hög höjd, vilket ger druvorna en högre syrahalt och en lägre alkoholhalt.

Sammanfattningsvis är Sauvignon Gris en spännande och unik druva som växer i popularitet över hela världen. Dess subtila smaker och aromer gör den till en perfekt följeslagare till en lättare måltid, särskilt till fisk och skaldjur. Och med dess enkelhet att odla och höga tolerans för olika klimat och jordar, är det inte konstigt att Sauvignon Gris vinner allt fler vinfantasters hjärtan.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du