Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Mencía

Menca är en druva som har sitt ursprung i norra Spanien, men som också odlas i Portugal. Den är känd för att ge viner med en frisk syra och en fruktig smak, med toner av röda bär som hallon och körsbär.Vindistriktet Bierzo i norra Spanien är känt för ...

Läs mer om Mencía
Dölj atlas

Mer om vin med Mencía

Mencía är en druva som har sitt ursprung i norra Spanien, men som också odlas i Portugal. Den är känd för att ge viner med en frisk syra och en fruktig smak, med toner av röda bär som hallon och körsbär.

Vindistriktet Bierzo i norra Spanien är känt för att producera några av de mest framstående vinerna av Mencía. Här finns det gamla vinrankor som växer på branta sluttningar och bidrar till att skapa viner med komplexitet och elegans. I Portugal, där Mencía kallas Jaen, finns den främst i vinregionerna Alentejo och Douro.

Mencía-viner är mångsidiga och passar till en mängd olika maträtter. Tack vare dess fruktiga smak kan den drickas som aperitif eller till lätta förrätter som sallader eller skaldjurscocktailer. Dess höga syra gör den också till ett bra val för att para ihop med rätter med tomatbaserade såser, eller rätter med en lätt kryddighet som asiatiska rätter med soja eller ingefära.

När det gäller kött, är Mencía en utmärkt följeslagare till lamm och nötkött. Den friska syran och fruktiga smaken kan balansera ut de feta smakerna i köttet och lyfta fram de subtila smakerna. Men den fungerar också bra med en mängd andra kötträtter, inklusive kyckling, fläsk och vilt.

Sammanfattningsvis, Mencía är en spännande druva som ger viner med en fruktig och syrlig smakprofil. Den är mest känd för sina viner från Bierzo i Spanien och passar till en mängd olika maträtter, från sallader och skaldjur till rätter med tomatbaserade såser och kött. Så nästa gång du letar efter en mångsidig vin att para ihop med din mat, kan du prova en Mencía.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du