Filtrera & anpassa

Viner från Rutherglen, Australien

Rutherglen har nästan alltid varit ett av de viktigaste områdena dess hjärta och själ i regionen Victorias vinnäring. De ligger i den nordöstra delarna av Victoria North East Victoria och inkluderade länge även grannen Glenrowan. Regionen sträcker ut ...

Läs mer om Rutherglen i Australien

Vi har tyvärr inga viner från det angivna distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner
Dölj atlas

Mer om viner från Rutherglen


Rutherglen har nästan alltid varit ett av de viktigaste områdena (dess hjärta och själ) i regionen Victorias vinnäring. De ligger i den nordöstra delarna av Victoria (North East Victoria) och inkluderade länge även grannen Glenrowan. Regionen sträcker ut sig på den södra stranden av Murray River och med staden Rutherglen som centrum.

Det är här i Rutherglen som Australiens starkvinsproduktion har sitt huvudsäte. Här är klimatet kontinentalt med varma nästan heta somrar och kalla vintrar - frostskador är inte ovanliga under våren. Det har gjort att området lämpar sig för blå druvsorter och muskulösa viner på shiraz, cabernet och durif (också känd som petite sirah). Men det finns även de som gör bra chardonnay och sémillon.

Men det är ändå framförallt de nästan trögflytande och intensivt söta vinerna på muscat à petit grains, så kallade liqueur muscats, och muscadelle (tidigare kallade för Tokay) som satt Rutherglen på vinkartan. De görs som portvin på sent skördade sockermättade druvor och med en tillsats av vinsprit för att avstanna jäsningen. Därefter lagras de ofta länge i stora ekfat och med åren blir de vad Hugh Johnson kallat för “Australias liquid gold” - ett intensivt sött och koncentrerat vin med läcker frukt och lite brända toner av muscovadosocker.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du