Filtrera & anpassa

Viner från Rio Negro

Rio Negro är ett av de mest spännande vindistrikten i Argentina, beläget i regionen Patagonien. Detta område har en unik geografisk plats som påverkar druvorna och vinproduktionen på många sätt.Rio Negro ligger på södra halvklotet, vilket innebär att ...

Läs mer om Rio Negro i Argentina
Dölj atlas

Mer om viner från Rio Negro


Rio Negro är ett av de mest spännande vindistrikten i Argentina, beläget i regionen Patagonien. Detta område har en unik geografisk plats som påverkar druvorna och vinproduktionen på många sätt.

Rio Negro ligger på södra halvklotet, vilket innebär att vinstockarna utsätts för motsatta årstider än i norra hemisfären. Detta gör att druvorna mognar långsamt och utvecklar komplexa smaker och aromer.

Vindistriktet är beläget längs Rio Negro-floden, vilket ger ett svalt klimat och milda temperaturer. Den konstanta vinden från Atlanten bidrar också till att hålla vinrankorna svala och torra, vilket hjälper till att undvika sjukdomar som kan påverka druvkvaliteten.

Rio Negros jordmån är rik på mineraler, inklusive kalksten, som ger vinet en unik karaktär. Denna jord ger också bra dränering, vilket hjälper till att undvika för mycket vatten i druvorna och ger en högre koncentration av smakämnen.

Den viktigaste druvan som odlas i Rio Negro är Pinot Noir, men andra sorter inkluderar Chardonnay, Sauvignon Blanc och Malbec. Pinot Noir-produktionen är särskilt intressant, eftersom området är känt för att producera Pinot Noir-viner med lättare kropp och mer subtila smaker än de som vanligtvis produceras i andra delar av världen.

Rio Negros vinproduktion är relativt ny, men området har snabbt blivit känt för att producera viner av hög kvalitet. Många vinproducenter i Rio Negro är småskaliga och arbetar hårt för att upprätthålla hållbara produktionsmetoder.

Sammanfattningsvis kan man säga att Rio Negro är en unik vinregion med ett svalt klimat, mineralrika jordar och hög kvalitet på druvor som odlas här. Det är en spännande destination för vinälskare som söker efter nya upplevelser och smaker från Argentina.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du