Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Patagonia

Detta är Sydamerikas sydligaste vinregion och täcker ett stort område i södra delen av både Argentina och Chile. Regionen är närmast att beskriva som öken - med ett mycket torrt men ändå svalt klimat. De flesta vingårdarna hittar man därför intill de ...

Läs mer om Patagonia i Argentina
Dölj atlas

Mer om viner från Patagonia


Detta är Sydamerikas sydligaste vinregion och täcker ett stort område i södra delen av både Argentina och Chile. Regionen är närmast att beskriva som öken - med ett mycket torrt men ändå svalt klimat. De flesta vingårdarna hittar man därför intill de två floderna Neuquen och Rio Negro som erbjuder helt nödvändiga möjligheter till konstbevattning.

Patagonia värms upp av La Zonda - en varm vind som har sitt ursprung i de östra Anderna och som sveper in över slätterna och mildrar klimatet. Detta tillsammans med de alluviala väldränerade jordarna och de stora temperaturskillnaderna mellan natt och dag skapar små och tjockskaliga bär på vinrankorna med högre sockerinnehåll och mer tanniner än normalt. Det här ger viner som är mer “europeiska” i stilen än de som kommer från exempelvis Mendoza.

De två tidigare nämnda floderna bildar också Patagonias mest berömda distrikt - Rio Negro och Neuquen. De har visat sig speciellt lämpade för pinot noir även om också malbec spelar en viktig roll i området. Riesling, chardonnay och sauvignon blanc är andra druvsorter som ger mycket bra viner i Patagonien. Friska, torra och fräscha med mycket smak.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du